Le Tour Chris Froome Nairo Quintana Tour de France Turul Frantei Turul Frantei

Etapa "regina" a Turului Frantei, castigata de un columbian! Nu Quintana, ci Pantano s-a impus dupa 7 catarari si un sprint fantastic cu Majka. Froome ramane lider la general

Turul Frantei intra in ultima saptamana.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 17 Iulie 2016, 18:54
Data actualizarii: Duminica 17 Iulie 2016, 19:13

Columbianul Jarlinson Pantano (IAM) a castigat etapa "regina" a Turului Frantei 2016. Acesta s-a impus dupa ce a urcat pe Grand Colombier in fata polonezului Rafal Majka (Tinkoff), in timp ce favoritii clasamentului general, Froome, a sosit odata cu Bauke Mollema (Trek) si Adam Yates (Orica).

A 15-a etapa a Turului Frantei s-a desfasurat intre Bourg-en Bresse si Culoz, avand 160 de kilometri de catarari, precum si un sprint intermediar.

Cu o catarare de inalta dificultate, la 1.500 de metri inaltime, in fata, rutierii au trecut mai intai prin Col du Berthiand, Col du Sappel si Col de Pisseloup.

Catararea regina a fost cea de pe Grand Colombier, acolo unde Rafal Majka si rusul Zakarin au incercat sa dea batalia. Acestia au fost insa prinsi din urma inainte sa inceapa ascensiunea de o evadare mamut condusa de Nibali, Jarlinson Pantano, Dumoulin si Vockler.

Majka si Zarakin au trecut prin Grand Colombier cu putin inaintea lui Pantano si Julian Alaphilippe, insa cel de-al doilea a cedat la scur timp, lasandu-l pe columbianul Pantano in duel cu Rafal Majka.

Pe ultima catarare a zilei, cei doi, urmati si de Zakarin, Pauwels si Reichenbach, insa nu si de Alaphilippe, care a avut probleme cu bicicleta, au cautat cu greu resursele care sa le aduca victoria. 

Majka a parut la un moment dat ca se popate desprinde, dar a ramas fara energie si Pantano l-a prins din urma, trecand pana la urma de acesta inaintea liniei de finish.

Clasamentul etapei

Clasamentul general

1. Chris Froome (Sky)
2. Bauke Mollema (Trek) + 1 min 47 sec
3. Adam yates (Orica) + 2 min 45 sec

Modifică setările cookies