„Pun 30-40 de milioane de euro de pomană!” Ion Țiriac încearcă să aducă un turneu ATP 500 în București

Ion Tiriac ATP Tenis Tenis Ion Țiriac
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 25 Iunie 2023, 14:16
Data actualizarii: Duminica 25 Iunie 2023, 14:21

Fostul jucător de tenis Ion Ţiriac a dezvăluit că în momentul de față încearcă să aducă în Capitală turneul ATP 500, care în momentul de față se dispută la Belgrad.

Ion Țiriac continuă investițiile în sportul românesc și își propune să aducă un turneu ATP 500 din Belgrad, în București.

Afaceristul român susține că se confruntă cu anumite obstacole în aducerea turneului din 2024 la București, însă e dispus să investească 40 de milioane de euro pentru a face ca acest lucru să se întâmple.

„Mă ocup acum de treburile pe care trebuie să le montez pentru România. Îmi trebuie turneul de tenis ATP 500, e foarte greu, aproape imposibil ca să îl am.

Chiar dacă pun 30-40 de milioane de euro de pomană. Trebuie să fac lucrurile de la Otopeni, academia de tenis, centralul de tenis, sala Nadiei, că i-am promis, piscina lui Potec. De astea mă ocup”, a spus Ion Țiriac, potrivit as.ro.

Capitala României nu a mai găzduit un turneu ATP din 2016, când s-a disputat ultima ediție a conpetiției de 250 de puncte, la Arenele BNR.

Ce spunea Ion Țiriac în urmă cu un an

În urmă cu un an, Ion Țiriac anunța că nu va mai prelungi înțelegerea cu autoritățile din Belgrad, pentru a putea aduce turneul ATP 500 la Bucureși.

„Aș vrea să spun că turneul de la Belgrad, care mai e și anul viitor tot acolo, vine înapoi la București din 2024. Păi, e turneul meu. Am contract cu ei până anul viitor, dar nu-l mai prelungesc. Dar în 2024 nu știu unde să-l joc. Eu am și turneul de la Geneva, iar ținta mea ar fi să las unul de 500 în București”, spunea Ţiriac, anul trecut.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!