„Nu cred că mai am nevoie de tenis!” Roger Federer a vorbit despre posibilitatea de a se retrage 

Roger Federer ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Iulie 2022, 14:06
Data actualizarii: Marti 12 Iulie 2022, 14:08

Roger Federer (41 ani) a ieșit din clasamentul ATP pentru prima dată după 25 de ani. 

Legenda tenisului nu mai figurează în clasamentul ATP, pentru prima dată după mai bine de 25 de ani. Ultima dată când nu apărea în clasament a fost în septembrie 1997, de atunci, elvețianul care nu a mai participat la un turneu de 12 luni, a fost constant în clasamentul ATP. 

Deși a declarat că și-ar dori să mai poată juca la Wimbledon, Federer a vorbit despre posibilitatea de a se retrage, spunând că nu mai are nevoie de tenis și că nu se mai identifică cu sportul. 

Roger Federer a vorbit despre retragerea din tenis 

Elvețianul care a cucerit 20 de titluri de Grand Slam în carieră s-a arătat „împăcat” cu ideea unei posibile retrageri și a vorbit despre asta într-un interviu acordat recent. 

„Iubesc să câştig, dar, dacă nu mai eşti competitiv, e mai bine să spui stop. Nu cred că mai am nevoie de tenis. Sunt fericit cu alte lucruri acum, mă bucură să îi văd crescând pe băieţii mei, sunt super-fericit când fetele mele vin acasă cu o notă bună.

Tenisul e încă o parte din mine, dar nu mai înseamnă identitatea mea. Vreau să rămân un om de succes, vrea să pun multă energie în ceea ce fac, dar aceste lucruri se pot realiza şi în afara sportului. Ştiu că o carieră profesionistă nu poate dura la infinit şi sunt ok cu asta”, a declarat Federer pentru Algemeen Dagblad conform digisport.ro

Roger Federer: "Sper să mai pot juca o dată la Wimbledon"

Starul elvețian a vizitat All England Club în urmă cu o săptămână, cu ocazia centenarului terenului central al turneului, şi a fost prezent pe iarbă alături de câţiva dintre campionii care au scris istorie aici, ca Novak Djokovic, Margaret Court, Martina Hingis sau Bjorn Borg.

"Am fost foarte norocos să pot juca multe meciuri pe acest teren. Este fantastic să fii alături de toţi aceşti campioni. Îmi amintesc emoţia cu care am venit aici ca să joc împotriva lui Pete Sampras în 2001. Sper să mai pot reveni măcar o dată", a spus Federer. 

El a adăugat că cele mai plăcute amintiri de la Wimbledon sunt meciul cu Sampras din urmă cu 21 de ani şi primul titlu, obţinut în 2003 împotriva lui Mark Philippousis.

8 titluri de Grand Slam la Wimbledon are în palmares Roger Federer

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!