Ion Țiriac a făcut lumină: „Simona are o problemă mare” Ce l-a determinat să spună asta

Simona Halep Ion Tiriac US Open 2022 Tenis Ion Țiriac și Simona Halep
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 20:43
Data actualizarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 20:42

Simona Halep a picat testul anti-doping de la US Open 2022, fiind depistată cu Roxadustat.

Ion Țiriac, unul dintre cei mai mari tenismeni ai tuturor timpurilor pentru România, a vorbit despre situația dificilă în care se află Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă sportivilor.

Țiriac a evidențiat faptul că acest caz i-ar putea provoca urmări carierei româncei și a spus că toți trebuie s-o susțină pe fosta câștigătoare din 2019 de la Wimbledon, Simona Halep.

„Cred că Simona are o problemă mare. S-ar putea să fie o problemă care să îi schimbe viitorul. Cred că trebuie să fim alături de un om care trebuie să-şi dovedească nevinovăţia”, a spus Ion Țiriac, potrivit observatornews.ro.

Becali: „Hai, la revedere! Să fie sănătoși cu substanțele lor”

„Ce-i fac? Îi iau titlurile? Îi iau banii? Nu îi iau banii, nu? Atunci, hai la revedere, dacă nu îi iau banii, să fie sănătoși cu substanțele lor, cu toți.

Ea a făcut milioane a făcut 30-40 de milioane. E o cantitate mică (ce s-a găsit la Simona Halep – n.r.). Nu mă bag în asta, că nu mă pricep. Cine se pricepe să se bage. Eu nu știu despre asta, așa că nu pot vorbi”, a spus Gigi Becali, potrivit antena3.ro.

Ce este Roxadustat, substanța interzisă regăsită în corpul Simonei Halep, la testul anti-doping de la US Open

Roxadustat (FG-4592) este o substanță interzisă sportivilor de performanțe atât în timpul competițiilor, cât și în extra-sezon. Aceasta conține eritropoetină, un hormon care stimulează producția de celule roșii ale sângelui, fapt care ar ajuta la oxigenarea mai bună a corpului și, implicit, la atingerea unui nivel de anduranță crescut. 

Substanța Roxadustat a fost aprobată pentru a fi folosită în Asia împotriva anemiei, în cazul pacienților trecuți prin sesiuni de dializă. În Uniunea Europeană, substanța a fost aprobată pentru uz medical abia în luna august a anului 2021. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!