Romania Billie Jean King Cup Irina Begu Tenis

Vești proaste pentru echipa României de la Billie Jean King Cup! O jucătoare importantă și-a anunțat retragerea

Naționala României de tenis feminin a mai rămas fără o jucătoare importantă.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Iunie 2022, 14:02
Data actualizarii: Duminica 19 Iunie 2022, 14:45

Irina Begu (31 de ani, 44 WTA) și-a anunțat retragerea din echipa de Billie Jean King Cup a României și vrea să se concentreze doar pe circuitul WTA. 

Begu și-a argumentat decizia pe care a luat-o, spune ea, în urmă cu mai mult timp.

Irina Begu se retrage din echipa României de la Billie Jean King Cup

”Am decis să mă retrag din echipa de Fed Cup a României (n.r. Billie Jean King Cup). Decizia am luat-o de ceva timp, dar acum anunț oficial. O spun cu părere de rău. Sunt mândră de ce am făcut. Îmi plac copiii, încerc să fiu în preajma lor.

Puteți să-l întrebați pe el cât de greu îi va fi (n.r. Horia Tecău). Este o generație nouă și cred că sunt sportive extraordinare și vor ajuta echipa. (n.r. Motivul retragerii) Am înaintat în carieră, trebuie să îmi selectez turneele, problemele de sănătate și-au spus cuvântul. Încerc să dau 100% la fiecare turneu și consider că acesta e un motiv important”, a declarat Irina Begu.

România - Ungaria, baraj pentru menținerea în Grupa Mondială (11-12 noiembrie)

Tragerea la sorți a barajelor din Cupa Billie Jean King a repartizat-o pe România într-un meci cu reprezentativa Ungariei, în data de 11-12 noiembrie.

Confruntarea va avea loc în România, Federația Română de Tenis urmând să anunțe orașul-gazdă. Barajul se va juca în sistem cel mai bun din 5 meciuri (4 meciuri de simplu, urmate de o potențială partidă decisivă, în proba de dublu). 

Echipa câștigătoare va accede în play-off-ul decisiv pentru calificarea la turneul final al Cupei Billie Jean King, ediția 2023, în timp ce pierzătoarea va retrograda în Grupa I. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!