EXCLUSIV Verdictul specialistului după ce TAS i-a micșorat suspendarea Simonei Halep

Simona Halep Radu Abramescu TAS Tenis Simona Halep
Vali Andronescu
Data publicarii: Marti 05 Martie 2024, 19:03
Data actualizarii: Marti 05 Martie 2024, 19:12

Sportiva va putea participa din nou la turneele de tenis, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a micșorat suspendarea de la patru ani, la nouă luni.

Verdictul specialistului după ce TAS i-a micșorat suspendarea Simonei Halep

Radu Abramescu, comentator de tenis, jurnalist Pro TV, a vorbit pentru Sport.ro despre decizia TAS în ce o privește pe Simona Halep și a scos în lumină faptul că românca ar putea să dea în judecață instanțele pentru lunile în care a stat pe bară.

De asemenea, Radu Abramescu a ținut să puncteze faptul că se bucură enorm pentru micșorarea pedepsei în cazul de dopaj al sportivei.

”Toți cei care suntem jurnaliști și ne învârtim în sportul ăsta ne-am gândit direct că dacă i-a fost redusă suspendarea la nouă luni, Simona se poate îndrepta spre niște instanțe ca să ceară daune. Ea stă de mai mult de nouă luni. A fost privată de meciuri, de premii. Ea poate cere bani. Daune materiale. Ăsta e primul lucru important.

Al doilea lucru important e că Simona poate juca de mâine. Asta înseamnă că dacă e pregătită din punct de vedere fizic, pentru că s-a antrenat, poate începe să joace în turnee. Să înceapă să-și reconstruiască drumul către un TOP 20, TOP 15, și nu cred că la ce valoare are va dura mai mult de șase luni să ajungă acolo.

În al treilea rând, ne bucurăm cu toții că s-a făcut dreptate pentru ea. E evident că ea a reușit să demonstreze că a ingerat acel compus care era contaminat fără voia ei, fără să știe exact ce se întâmplă. 

În al patrulea rând, cu toții ne-am gândit, ok, la academia Mouratoglou se întâmplă ceva și să vedem dacă va fi cineva tras la răspundere pentru ce s-a întâmplat. E evident că preparatorul fizic, medicul, au greșit. Vom vedea dacă ulterior se va găsi un vinovat adevărat”, a spus Radu Abramescu pentru Sport.ro.

Ce este Roxadustat, substanța interzisă regăsită în corpul Simonei Halep, la testul anti-doping de la US Open

Roxadustat (FG-4592) este o substanță interzisă sportivilor de performanțe atât în timpul competițiilor, cât și în extra-sezon. Aceasta conține eritropoetină, un hormon care stimulează producția de celule roșii ale sângelui, fapt care ar ajuta la oxigenarea mai bună a corpului și, implicit, la atingerea unui nivel de anduranță crescut. 

Substanța Roxadustat a fost aprobată pentru a fi folosită în Asia împotriva anemiei, în cazul pacienților trecuți prin sesiuni de dializă. În Uniunea Europeană, substanța a fost aprobată pentru uz medical abia în luna august a anului 2021. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!