Vârsta e doar un număr! La 36 de ani, Monica Niculescu s-a calificat în finala de la Paris!

Monica Niculescu paris Tenis
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2024, 15:17
Data actualizarii: Vineri 17 Mai 2024, 15:18

Monica Niculescu și chinezoaica Lin Zhu s-au calificat în careul de ași al competiției de dublu de la Paris.

Perechea româno-chineză formată din Monica Niculescu și Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis de borna WTA 125, Trophee Clarins, din Paris, același turneu de unde s-a retras Simona Halep. CITEȘTE AICI

Cele două jucătoare au întâlnit cuplul format din jucătoarea de origine belgiană, Greet Minnen și britanica Heather Watson.

Primul set a fost unul de vis pentru româncă, terminat în doar 26 de minute, scor 6-0. Cu toate că în primul act echipa adversă a avut 4 mingi de break, românca și coechipiera sa a reușit să le salveze pe toate.

Al doilea set a fost mult mai echilibrat, cu servicii pierdute și de o parte și de alta. Monica Niculescu a avut oportunitatea să încheie partida în două seturi, dar a ratat o minge de meci, la scorul de 5-3. A urmat declinul pentru echipa româno-chineză, pierzând două servicii consecutive și scorul final în actual secund a fost 5-7.

Niculescu şi partenera sa au obţinut victoria abia după aproape două ore de joc (1 h 46 min) fiindcă meciul a intrat într-un "Super Tie-Break". Cele două jucătoare au reuşit să salveze trei mingi de meci. Niculescu și partenera ei au avut 9-7 la un moment dat, dar au reușit să închidă tabela abia la a patra minge de meci.

Câți bani au câștigat

Perechea formată din Monica Niculescu și Lin Zhu şi-a asigurat în contul bancar un cec în valoare de 3.740 de euro, alături de 81 de puncte WTA la dublu.

În finală la Trophee Clarins, Monica Niculescu şi Zhu vor întâlni câştigătoarele din a doua semifinală, disputată între Yifan Xu/Shuai Zhang și Asia Muhammad/Aldila Sutjiadi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!