Tenis

"Va reuși Emma Răducanu să câștige și Australian Open?" Mats Wilander a răspuns prompt

Toată suflarea tenisului mondial se întreabă cum va evolua la Australian Open britanica de origine română, campioană în toamnă la Flushing Meadows.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 22:15
Data actualizarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 22:48

De șapte ori campion în turneele de Grand Slam, Mats Wilander, acum una dintre cele mai autorizate voci din corul experților din tenis, spune că Emmei Răducanu îi va fi foarte greu să-și mai adjudece o competiție majoră. Suedezul nu-i dă șanse la Melbourne britanicei în vârstă de 19 ani.

Emma Răducanu, Mats Wilander și eforturile supraomenești 

Campioana de la US Open va evolua de mâine în turneul pregătitor de la Sydney, contra Elenei Ribakina din Kazahstan, după ce Iga Swaitek s-a retras din competiție. 

„Dacă Emma va reuși să-și valorifice calitățile ei de atletă și să ajungă până în sferturile de finală, atunci, da! Poate să spere la titlu! Însă e foarte greu, întrucât apasă pe umerii ei o presiune ciudată după ce a câștigat US Open. Trebuie să facă eforturi supraumane pentru a reuși asta", a spus Mats Wilander, potrivit Tennis World USA.

Pericolele care-i pândesc pe tinerii sportivi

Suedezul a abordat și un subiect care stârnște tot mai multe controverse: social media și efectele generate. Wilander a vorbit despre pericolul care-i pândește pe sportivii tineri. Unii pot filtra informațiile, altora însă le e greu să treacă peste bombardamentul informațional negativ, care le poate afecta cariera. 

"Nu știu dacă există o persoană care este capabilă să lase deoparte social media care înconjoară un sportiv profesionist, nu știu dacă acea persoană există, care are sub 20 de ani, cred că sunt toți afectați”, a adăugat Wilander.

Modifică setările cookies