Simona Halep halep Halep Van Cleemput Simona Halep antrenor Simona Halep Thierry Van Cleemput Tenis

Thierry Van Cleemput a dezvaluit motivele despartirii de Simona Halep! "Ea cauta sa se descurce de una singura. Ar fi fost o greseala sa continuam"

Simona Halep a pus punct colaborarii cu Thierry Van Cleemput. 
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 17 Februarie 2019, 18:58
Data actualizarii: Duminica 17 Februarie 2019, 19:02

Romanca a dat vina pe lipsa de potrivire dintre ei.

"Pentru moment, nu caut pe nimeni. Am echipa mea, am partenerul de antrenament care ma ajuta. Ma simt bine asa. Imi voi lua timp pentru o decizie. Am simtit ca am nevoie de un antrenor, dar acum mi-am schimbat gandurile. Simt ca am nevoie de putina libertate, doar sa joc in felul in care am invatat de la Darren Cahill in ultimii ani!", a spus Simona. 

Thierry Van Cleemput a oferit si el prima reactie oficiala pe aceasta tema, pentru presa din Belgia. Antrenorul a explicat si el ca nu se potrivea cu Simona, a vorbit si despre dorinta romancei de a se descurca singura, dar si despre problemele de comunicare legate de faptul ca el nu cunoaste atat de bine limba engleza. 

Tehnicianul a marturisit ca nu regreta nimic. 

"Totul a decurs bine in Doha, iar ea este o mare campioana si o jucatoare de top. Dar nu se potriveste cu stilul meu. Nu puteam sa o ajut. Eu am cerut o perioada de proba la Bucuresti si o alta perioada de proba in timpul turneului de la Doha. Totul a decurs bine, dar, cum am spus, nu puteam sa o ajut si nu mi-e teama sa spun asta. Nu pot sa ofer lucruri pe care nu le stiu ori nu stiu cum sa le fac. Ea cauta sa se descurce de una singura. Daca joacă prost, nu e meritul meu, daca joacă bine, nu e datorita mie. Nu am abilitatea necesara de a interveni in astfel de situatii, nu am armele necesare. Nu voiam sa stau cu Simona doar pentru a primi un salariu. Voiam sa fiu langa ea pentru a-mi face treaba de antrenor, pentru a sugera directii, iar aici niciunul dintre noi nu a simtit nevoia sa intervina. Ar fi fost o greseala sa continuam. E adevarat ca a fost dificil sa comunicam. In primul rand, ea vorbeste romana si a fost nevoita sa vorbeasca in engleza cu mine. Eu vorbesc franceza si partial limba engleza. Dar nu a fost vorba de comunicarea verbala, ci de comunicarea sportiva, pe care trebuie sa o simti repede. Nu e niciun regret. E bine ca am trait o astfel de experienta. Mi-am dat seama ca rolul meu este sa formez jucatorii tineri. Probabil ca voi face asta in viitor, dar acum vreau sa ma relaxez, sa ma intorc in Mons si sa-l urmaresc pe fiul meu jucand fotbal. Am avut două oferte inainte de Halep, dar nu regret nimic. Am avut o experienta foarte placuta la Doha si pana nu experimentezi, nu stii cu adevarat ce poti si ce nu poti", a declarat Thierry Van Cleemput pentru rtbf.be. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies