Tenismenele ucrainene care au fugit de război, lăsându-și părinții în urmă, s-au întors pe terenul de tenis! Ivanna Yastremska a debutat în circuitul WTA! Imagini emoționante

Dayana Yastremska Ivanna Yastremska Ucraina Tenis
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 21:46
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 21:50

Ucraina se află sub asediul Rusiei după războiul declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie. 

Războiul a făcut până acum mii de victime și pare departe de a se încheia. Sute de mii de ucraineni au fost obligați să își părăsească locuințele și să fugă din calea rușilor, lăsând în urmă întreaga lor viață.

Este și cazul Dayanei și Ivannei Yastremska, surorile care au plecat din Odessa, la decizia părinților lor, care însă au rămas în urmă, după ce au petrecut două nopți într-o parcare subterană, ascunși de ruși. Fetele au trecut granița în România, unde au rămas o zi, iar apoi au ajuns în Franța, acolo unde se află în prezent. 

Ivanna Yastremska, debut în circuitul WTA la doar câteva zile de când a fugit de război 

Cele două surori s-au întors la ce le place mai mult, tenisul, astfel că luni au evoluat împreună, la proba de dublu a turneului WTA de la Lyon. Surorile Yastremska au jucat împotriva perechii Georgina Garcia-Perez/Xenia Knoll, însă au pierdut în două seturi, 2-6, 4-6. 

Meciul a reprezentat debutul Ivannei Yastremska (15 ani) în circuitul WTA. Cele două fete au intrat pe teren purtând pe spate drapelul Ucrainei, folosind și un echipament în culorile țării lor natale. 

Ana Bogdan și Dayana Yastremska se vor întâlni în primul tur al turneului WTA de la Lyon

Tragerea la sorți a turneului WTA 250 de la Lyon (28 februarie - 6 martie) a afișat o partidă excepțională în runda inaugurală. Ana Bogdan va primi în primul tur replica ucrainencei Dayanei Yastremska, căreia i-a transmis mesaje emoționante pe rețelele de socializare, urându-i siguranță în aceste clipe de haos aduse de războiul început de armata rusească la ordinele președintelui Vladimir Putin. 

„Ai grijă de tine! Fie ca Dumnezeu să te protejeze pe tine și pe familia ta!", a scris Ana Bogdan (99 WTA), comentându-i Dayanei Yastremska (120 WTA) la postarea în care își anunța urmăritorii că și-a părăsit țara, alături de sora sa, după două nopți petrecute în mașină, în parcarea subterană. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!