Ana Bogdan Dayana Yastremska Sorana Cirstea Tenis WTA WTA Lyon Tenis

Frăția româno-ucraineană! Ana Bogdan și refugiata Dayana Yastremska se vor întâlni în primul tur al turneului WTA de la Lyon

Ana Bogdan, Irina Bara și Sorana Cîrstea sunt româncele care participă în turneul WTA 250 de la Lyon. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Februarie 2022, 08:50
Data actualizarii: Duminica 27 Februarie 2022, 08:53

Tragerea la sorți a turneului WTA 250 de la Lyon (28 februarie - 6 martie) a afișat o partidă excepțională în runda inaugurală. Ana Bogdan va primi în primul tur replica ucrainencei Dayanei Yastremska, căreia i-a transmis mesaje emoționante pe rețelele de socializare, urându-i siguranță în aceste clipe de haos aduse de războiul început de armata rusească la ordinele președintelui Vladimir Putin

„Ai grijă de tine! Fie ca Dumnezeu să te protejeze pe tine și pe familia ta!", a scris Ana Bogdan (99 WTA), comentându-i Dayanei Yastremska (120 WTA) la postarea în care își anunța urmăritorii că și-a părăsit țara, alături de sora sa, după două nopți petrecute în mașină, în parcarea subterană. 

Ana Bogdan, Irina Bara și Sorana Cîrstea participă în turneul WTA 250 de la Lyon

Părinții Dayanei Yastremska au rămas în Ucraina, dar Dayana Yastremska a plecat în Franța, cu o oprire în România. 

Irina Bara și Sorana Cîrstea (31 WTA) sunt celelalte românce care vor începe turneul WTA 250 de la Lyon. Irina Bara (117 WTA) și-a aflat oponenta din primul tur, Jasmine Paolini, în timp ce Sorana Cîrstea așteaptă rezultatele finalelor din calificări. 

Meciul dintre Ana Bogdan și Dayana Yastremska este programat pentru luni, 28 februarie. Organizatorii urmează să publice programul primei zile de concurs la finalul calificărilor derulate duminică, 27 februarie. 

Ce a scris Dayana Yastremska la plecarea din Ucraina 

„După ce am petrecut două nopți într-o parcare subterană, părinții mei au luat decizia să mă trimită pe mine și pe sora mea mai mică în afara Ucrainei, cu orice preț.

Mamă, tată, vă iubim foarte mult, aveți grijă de voi. Te iubesc, țara mea! Ucraineni, aveți grijă de viețile voastre”, a scris Dayana Yastremska.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!