emma raducanu Martina Navratilova Tenis

"Talent!" Martina Navratilova, reverență în fața Emmei Răducanu

Emma Răducanu a cucerit titlul la US Open după victoria entuziasmantă în fața canadiencei Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3, sâmbătă noaptea. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 16:58
Data actualizarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 17:11

Celebra Martina Navratilova, respectată de toată suflarea sportului alb, a reacționat imediat după victoria de la US Open a britanicei în vârstă de 18 ani. 

Navratilova: "Doar propriul ei corp o poate opri pe Emma"

Navratilova îi prevede un viitor plin de performanțe jucătoarei care a evoluat în 10 partide la New York - fără să piardă vreun set. 

"Când vezi un asemenea talent, acesta nu poate fi oprit. Singurul lucru care ar putea să o oprească e propriul ei corp. Ea e aproape ca un produs finit, când de abia îşi începe cariera", a declarat Martina Navratilova.

Sportiva britanică cu origini românești a urcat nu mai puțin de 127 de locuri în ierarhia mondială, grație celor 10 victorii bifate la Flushing Meadows și va fi a 23-a jucătoare a lumii începând de luni, 13 septembrie.

Martina Navratilova are 18 trofee de Grand Slam la simplu în carieră: trei la Australian Open, două la Roland Garros, nouă la Wimbledon şi patru la US Open.

"Am impresia că trăiesc un vis. Mi-am dorit întotdeauna să câştig un turneu de Mare Şlem. Este ceva la care te gândeşti şi pentru care te pregăteşti. Însă nu îmi vine încă să cred că am reuşit această performanţă", a declarat noua campioană după finală.

"Cu fiecare meci, turneu şi săptămână cred că am câştigat cu adevărat încredere în jocul meu. Totul a mers bine azi. Cred că unele dintre loviturile mele pe care le-am reuşit în momentele importante, când aveam cu adevărat nevoie de ele, au fost doar o acumulare a tot ceea ce am învăţat în ultimele cinci săptămâni", a adăugat Răducanu.

Modifică setările cookies