Sorana Cîrstea, învinsă dramatic la Melbourne! A pierdut în fața adversarei pe care a scos-o din minți în primul set

Sorana Cirstea Australian Open 2023 Tenis WTA Romania Yulia Putintseva Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 17 Ianuarie 2023, 14:20
Data actualizarii: Marti 17 Ianuarie 2023, 14:44

Sorana Cîrstea este a treia sportivă din România care părăsește Openul Australiei încă din primul tur, după Jaqueline Cristian și Ana Bogdan. 

Veste rea pentru tenisul românesc, în debutul primului turneu de mare șlem al anului. Sorana Cîrstea (42 WTA) a fost eliminată în runda inaugurală a Openului Australian de către Yulia Putintseva (47 WTA), scor 2-6, 6-4, 6-3, după două ore fără nouă minute de joc.

Partida a fost amânată inițial din cauza caniculei resimțite la Melbourne, urmate de o ploaie care a întrerupt confruntarea atunci când jucătoarea din România conducea cu 6-2, 2-1. Scorul întâlnirilor directe dintre Cîrstea și Putintseva este acum 2-4. 

Sorana Cîrstea și-a pierdut de două ori serviciul, de la scorul de 3-3, în setul decisiv

  • În 2022, Sorana Cîrstea ajungea până în faza optimilor Openului Australian. 

Deși a reușit să o exaspereze pe jucătoarea kazahă până la prima oprire a duelului, continuarea a fost nereușită. Sorana Cîrstea a comis 23 de erori neforțate în seturile 2 și 3, în condițiile în care avusese doar nouă greșeli de acest fel, în manșa întâi. 

85-80 a fost scorul total al punctelor câștigate, în favoarea Yuliei Putintseva, într-o partidă în care marjele de diferențiere au fost minimale.

Sorana Cîrstea, căzătură masivă în clasamentul WTA, după Australian Open

Întrucât în 2022 Sorana Cîrstea a atins faza optimilor de finală în Openul Australiei, căzătura în clasamentul WTA va fi pe măsură. 230 de puncte va pierde românca după încheierea Grand Slam-ului din Melbourne și va cădea în afara top 50 WTA.

În ierarhia WTA LIVE, Sorana Cîrstea a coborât 15 poziții, până pe locul 57. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!