VIDEO Cum l-au primit australienii pe Djokovic, în Arena Rod Laver, la primul meci în Openul Australian, după doi ani

Novak Djokovic Arena Rod Laver Australian Open 2023 Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 17 Ianuarie 2023, 14:05
Data actualizarii: Marti 17 Ianuarie 2023, 15:53

Novak Djokovic nu mai jucase în Openul Australiei din data de 31 ianuarie 2021. 

De nouă ori campion la Melbourne, Novak Djokovic (35 de ani, 5 ATP) este cel mai titrat tenismen din istoria Openului Australian. Acest aspect s-a translatat inclusiv în modul în care jucătorul sârb a fost primit în Arena Rod Laver, cu ocazia primului meci jucat de „Nole” în Grand Slam-ul de la antipozi, după o pauză de doi ani. 

Spectatorii i-au oferit o gălăgie călduroasă multiplului campion de Grand Slam, aplaudându-l la scenă deschisă și fluierându-l, entuziast. 

Novak Djokovic, aclamat la primul meci jucat în Openul Australian, după doi ani

Deportat în ianuarie 2022 din Australia, din cauza invalidării scutirii de vaccinare anti-COVID, Novak Djokovic a debutat în ediția 2023 a Openului Australian împotriva spaniolului Roberto Carballes Baena, număr 75 ATP. Partida a curs fluent în favoarea sârbului, care s-a impus, scor 6-3, 6-4, 6-0. 

În turul secund, Djokovic va primi replica învingătorului din partida Hugo Dellien (131 ATP) - Enzo Couacaud (191 ATP).

Djokovic: „Am avut parte de primirea la care puteam doar să visez!”

„A fost o atmosferă incredibilă, vă mulțumesc mult că ați rămas până la final. Am avut parte de primirea la care puteam doar să visez. Arena Rod Laver e terenul special al vieții mele. Cu cât câștigi mai mult pe un teren, cu atât ești mai încrezător. Dacă ar fi să aleg unde să joc orice meci, ar fi seara, pe Arena Rod Laver,” a declarat Novak Djokovic, în aplauzele australienilor. 

Djokovic nu mai jucase în Openul Australiei din 31 ianuarie 2021, când câștiga finala turneului de mare șlem, jucată în compania rusului Medvedev, scor 7-5, 6-2, 6-2. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!