Schimbări importante la Billie Jean King Cup! Când își va afla România adversarele de la turneul final 

Billie Jean King Cup Billie Jean King Cup 2024 Romania Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Aprilie 2024, 18:25
Data actualizarii: Joi 25 Aprilie 2024, 18:25

România s-a calificat la turneul final de la Billie Jean King Cup, după un baraj cu Ucraina, câștigat într-o manieră spectaculoasă. 

Turneul final al Billie Jean King Cup se va disputa sub formă de tablou eliminatoriu, la Sevilla, între 12 şi 20 noiembrie, a anunţat Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care organizează competiţia.

"Ţinând cont de feedback-ul primit de la jucătoare, căpitani, fani şi televiziuni, formatul turneului final al Billie Jean King Cup 2024 a fost modificat, înlocuind faza grupelor cu un tablou de eliminare directă", a precizat ITF.

Cum va arăta Billie Jean King Cup 2024

Dintre cele douăsprezece naţiuni calificate, cei patru capi de serie vor merge direct în sferturile de finală, în timp ce restul de opt vor juca în optimi de finală, conform noului format.

Optimile de finală se vor juca între 12 şi 14 noiembrie, urmate de sferturile de finală (15-17 noiembrie), semifinale (18 şi 19 noiembrie) şi finala de la 20 noiembrie. Tragerea la sorţi este programată în data de 30 aprilie, la ora 14.00, la sediul ITF din Londra.

Canada, în calitate de campioană mondială în 2023, Italia, vicecampioană mondială în 2023, gazda Spania şi wild card-ul Cehia s-au calificat automat la turneul final. Acestora li se alătură cele opt câştigătoare ale calificărilor din 2024 – România, Australia, Germania, Marea Britanie, Japonia, Polonia, Slovacia şi SUA.


Horia Tecău spune cum au sărbătorit româncele victoria din barajul cu Ucraina pe www.sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!