Războinicul Andy Murray a dat verdictul final! "Mă voi întoarce chiar și fără ligamente la gleznă"

Andy Murray ATP Miami Open Tenis Andy Murray / Foto - Getty Images
Ionuț Stoica
Data publicarii: Marti 16 Aprilie 2024, 21:49
Data actualizarii: Marti 16 Aprilie 2024, 21:33

Andy Murray (56 ATP) a suferit o accidentare serioasă la Miami Open și le-a împărtășit fanilor starea sa de sănătate.

Din fericire, starul britanic a dezvăluit că nu va avea nevoie de intervenție chirurgicală pentru accidentarea sa.

Andy Murray: "Mă voi întoarce chiar și fără ligamente la gleznă"

Murray a dezvăluit că a suferit o ruptură totală a ligamentului talar peroneal și o ruptură a ligamentului calcaneopibular către finalul meciului său de la Miami, pierdut cu 7-5, 5-7, 6-7, împotriva cehului Tomas Machac. Urmează o perioadă dificilă pentru Murray și o recuperare îndelungată, dar britanicul rămâne hotărât să se întoarcă pe teren orice ar fi.

  • Andy Murray / Foto - Getty Images

„Spre sfârșitul meciului meu de la Miami am suferit o ruptură totală de ligament peroneal talar și o ruptură de ligament calcaneopibular. Voi vedea un specialist în glezne când ajung acasă pentru a stabili următorii pași; este de la sine înțeles că e greu și voi lipsi de pe teren mult timp. Dar când va veni momentul mă voi întoarce, chiar și cu șold și fără ligamente la gleznă”. a declarat Andy Murray, conform Tennis World USA.

După efectuarea examinărilor medicale, echipa lui Murray a oferit vești încurajatoare. Aceștia au confirmat faptul că starul cu trei titluri de Grand Slam nu va avea nevoie de intervenție chirurgicală la glezna stângă și că recuperarea sa progresează conform planului stabilit. Cu toate că nu există încă o dată fixă pentru revenirea sa în teren, Murray este optimist că își va relua antrenamentele în curând: ”Se descurcă bine și sper să înceapă antrenamentele curând, dar nu există încă o dată sigură pentru revenirea în competiție”.

O carieră extraordinară

Andy Murray, în vârstă de 36 de ani, este un tenisman britanic cu origini scoțiene ce se poate lăuda cu foarte multe reușite în cariera, printre care și:

  • Trei titluri de Grand Slam la US Open (2012) și Wimbledon (2013, 2016).
  • Trei medalii de aur olimpice: la Londra 2012 și la Rio 2016 la simplu masculin, precum și la dublu mixt alături de Heather Watson.
  • Fost număr unu mondial în ierarhia ATP, pentru 41 de săptămâni.
  • 11 finale de Grand Slam jucate.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!