NEWS ALERT Rafael Nadal, în premieră absent la Roland Garros! „Regele Zgurii” ratează turneul după 18 participări consecutive

Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 18 Mai 2023, 17:50
Data actualizarii: Joi 18 Mai 2023, 18:28

Rafael Nadal a declarat că accidentarea suferită la Australian Open a fost urmată de o recuperare insuficient de rapidă. 

Campion en-titre al turneului de la Roland Garros, Rafael Nadal nu va participa la turneu de mare șlem din Paris, în acest an. 

Tenismenul din Manacor a declarat că își dorește să revină în tenis spre final de an, dacă acest lucru va fi posibil. Nadal urmărește să participe la Cupa Davis, în toamnă, pentru a-și pregăti cu brio ultimul an din cariera sa sportivă.

Rafael Nadal ratează primul Roland Garros, după 14 trofee câștigate în ultimele 18 ediții

  • 2004 este precedentul an în care Rafa Nadal nu a participat la Roland Garros. 
  • În 2005, la prima participare, Nadal câștiga în premieră un titlu de mare șlem. Între timp, tenismenul din Manacor a ajuns la 22 de succese în turneele majore. 

Nadal l-a învins pe Ruud, scor 6-3, 6-3, 6-0, în finala Roland Garros 2022, după care a devenit cel mai bătrân câștigător al competiției de la Roland Garros. 

Rafael Nadal are 14 titluri de mare șlem cucerite în capitala Franței. 

Un moment istoric: cum și-a anunțat Nadal retragerea de la Roland Garros 2023

„Sunt aici din diferite motive. Este imposibil pentru mine să joc la Roland Garros anul acesta. Decizia a fost luată de corpul meu. Nu intenționez să joc în aceste luni care vor urma.

La nivel personal, zi de zi la muncă, lucrurile sunt dificile. Problema fizică nu a progresat așa cum ar fi trebuit. Nu există o dată în care pot spune că voi reveni, mi-aș dori să fiu prezent la Davis Cup 2023. Voi încerca să revin în 2024 pentru probabil ultimul meu an în circuit, să-mi iau rămas bun de la toate turneele care au contat în cariera mea,” a declarat Rafael Nadal. 


De ce este Djokovic mai bun decât Federer și Nadal: explicația oferită de Victor Hănescu

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!