OFICIAL Rafael Nadal a făcut marele anunț! Când se retrage definitiv din tenis: detaliile făcute public de spaniol

rafael nadal Roland Garros 2023 Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 18 Mai 2023, 18:25
Data actualizarii: Joi 18 Mai 2023, 18:26

Rafael Nadal a anunțat sezonul în care se va retrage din tenisul profesionist. 

Rafael Nadal (36 de ani) a anunțat, într-o conferință de presă organizată la Academia Rafa Nadal, că 2024 va fi ultimul an al carierei sale de tenismen profesionist. 

„Intenția mea este să mă bucur de tenis, să fiu competitiv și să am o ultimă șansă de a-mi lua rămas-bun în turneele dragi mie,” a spus Rafa Nadal. 

Rafael Nadal: „Nu am intenția de a juca în lunile următoare.”

„Este dificil să prezic ce se întâmplă, cum va fi corpul meu. Las toate opțiunile deschise și văd care este cel mai bun program posibil.

Vreau să joc ultimele turnee importante pentru mine, cum ar fi Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Va fi acesta ultimul meu turneu? Nu știu,” a punctat Rafael Nadal, menționând scenariul în care s-ar putea retrage în vara anului viitor, după Jocurile Olimpice. 

Roland Garros și Jocurile Olimpice, „dubla de vis” prin care Nadal se poate retrage definitiv

„E o decizie pe care corpul meu a luat-o, nu am luat-o eu”, a spus Rafa.

„Este imposibil să particip la Roland Garros. După mulți ani, nu voi putea fi acolo. Îmi va lipsi orașul, vă imaginați cât de dificil este. Nu este o decizie luată cu mintea, ci de corpul meu. 

Nu am intenția de a juca în lunile următoare. Realitatea este că, în ciuda victoriilor obținute în ultimii ani, lucrurile nu au fost atât de bune. 

Dacă nu ești fericit, ajunge să îți afecteze viața personală. Așteptam cu drag turneul de la Paris, dar nu am reușit să ajung la nivelul dorit. 


Hănescu povestește ce fel de om era Nadal, în perioada lui de glorie și cum s-a simțit să îl înfrunte pe zgură

Nadal: „Cel mai probabil, 2024 va fi ultimul an al meu, în circuit.”

Acum sunt bine, sunt mai bine decât săptămâna trecută. Dar sunt trist, am pierdut un întreg sezon. Trebuie să accept situația, chiar dacă e frustrant. Nu știu ce se va întâmpla anul viitor. Nu știu dacă voi putea fi competitiv în turneele majore. E complicat după o pauză atât de lungă.

Nu sunt genul de om care să ofere o dată exactă. O să fac ce simt că e mai bine pentru corpul meu și pentru sănătatea mea”, a spus Rafael Nadal. 

Ibericul a spus că va încerca să revină în circuit la finalul anului, în Cupa Davis, dar și că, „cel mai probabil, 2024 va fi ultimul an în circuit”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!