Mutarea turneului de tenis de la Bucuresti la Budapesta, blocata! Decizia WTA este definitiva: competitia are loc tot in Romania

Mutarea turneului de tenis de la Bucuresti la Budapesta, blocata! Decizia WTA este definitiva: competitia are loc tot in Romania

WTA a blocat mutarea turneului de tenis de la Bucuresti la Budapesta. 

Cu toate ca guvernul condus de Viktor Orban a preluat licenta turneului, cei de la WTA nu sunt de acord cu mutarea acestuia in Ungaria. Astfel, competitia va avea loc tot la Bucuresti si in 2019, chiar daca proprietarul licentei, Jeno Marky, a semnat un acord cu guvernul maghiar.

"Din pacate, Federatia de Tenis din Ungaria a fost informata de conducerea WTA ca nu l-a autorizat pe Jeno Marky sa fie organizatorul unui turneu de tenis in Ungaria in 2019", a anuntat Federatia maghiara de tenis intr-un comunicat preluat de Nemzeti Sport.

Federatia maghiara explica acest lucru prin faptul ca Jeno Marky i-a pacalit pe membrii guvernului ca poate muta turneul, cu toate ca el fusese introdus in calendarul WTA pentru 2019 cu locul de desfasurare tot la Bucuresti.

"Jeno Marky trebuia sa stie ca aprobarea WTA era putin probabila din cauza procedurilor, insa el a asigurat guvernul ca nu sunt probleme si a anuntat ca turneul va avea loc la Budapesta din 2019. Decizia luata de WTA pune, de asemenea, jucatorii de tenis intr-o pozitie neplacuta, care s-au pregatit de un turneu ce nu va mai avea loc", a adaugat Federatia de Tenis din Ungaria. 

Totusi, proprietarul licentei vine cu o alta varianta. El sustine ca a fost sabotat de Federatia mahiara, care informase WTA ca va organiza in nume propriu un turneu. 

"Cand am cerut mutarea turneului de la Bucuresti la Budapesta, stiam ca nu exista o alta competitie de tenis in Ungaria deoarece guvernul si-a luat angajamentul clar sa organizeze turneul meu.

Am aflat de la reprezentantii WTA ca Federatia de Tenis din Ungaria, desi avea o decizie guvernamentala valida privind organizarea turneului, a negociat cu compania IMG pentru a organiza propriul turneu la Budapesta. Acest partizanat al Federatiei aproape ca a distrus intentiile Guvernului", a raspuns Jeno Marky, citat de agentia MTI.

Este bine stiut faptul ca intre Guvernul maghiar si Federatia de tenis din Ungaria este un conflict usias din cauza suspiciunilor de folosire in alte scopuri a fondurilor publice alocate sportului. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cea mai fierbinte dimineață de când se fac măsurători în România: oamenii au leșinat pe stradă. De joi va fi și mai rău
BRAT
Modifică setările cookies