Tenis

"Este exclus sa se mai tina turneul de la Bucuresti" | Sanse infime ca Romania sa gazduiasca un turneu ATP sau WTA in 2021

Turneul WTA International de la Bucuresti are sanse minime de organizare in acest an, editia 2020 ramanand probabil ultima sansa a Romaniei de a gazdui aceasta competitie. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Aprilie 2020, 16:38
Data actualizarii: Vineri 03 Aprilie 2020, 23:08

Suspendat pana la data de 13 iulie, sezonul WTA ar putea reveni odata cu turneul de la Bucuresti, conform calendarului initial, dar al doilea om in Federatia Romana de Tenis nu ofera nicio sansa acestei posibilitati. Potrivit lui George Cosac, actual vicepresedinte FRT si fost presedinte al federatiei competitia de zgura din capitala tarii va fi anulat fara posibilitate de reprogramare, in contextul unor disensiuni intre oficialii FRT si detinatorul licentei turneului. 

"Este exclus sa se mai tina turneul feminin BRD Bucharest Open in conditiile aceste pandemii. De altfel, noi nu mai aveam nicio intelegere cu proprietarul turneului (n.r. - maghiarul Jeno Marky), pentru ca anul trecut semnasem doar pentru un an. Anul acesta pentru organizarea in continuare a turneului la Bucuresti urma sa discutam din nou. Dar nu am facut-o. Asa ca este exclus sa mai organizam anul acesta, nici nu am apucat sa ne asezam la masa. Turneul mai figureaza pe site-ul WTA, dar e o chestiune din oficiu care a ramas acolo", a afirmat George Cosac intr-un interviu acordat Agerpres. 

  • Simona Halep WTA Bucuresti

Bucuresti ramane fara turneul WTA in 2020 


Chestionat cu privire la o desfasurare ulterioara a turneului in toamna, Cosac a replicat in maniera clara: "Nu, nu ne gandim la asa ceva. Tinand cont de ceea ce se intampla in toata lumea, nu ne gandim la amanare. Turneul nu se va mai tine la Bucuresti, asta va pot spune cu certitudine. Nu vedeti ca nu se mai complica nimeni sa mai amane turnee pentru ca nu se stie nimic la momentul actual. ATP si WTA au anuntat ca totul e suspendat ca urmare a pandemiei de coronavirus pana la 7 iunie (suspendarea a fost prelungita pana pe 13 iulie in data de 1 aprilie, n. red.). Dar eu spun ca e putin probabil ca si turneele de dupa 7 iunie sa se tina. 

Asta pentru ca pentru a organiza din 8 iunie sa spunem, ai nevoie de cel putin doua luni de pregatire... ma refer la sponsori, la chestiunile administrative care tin de organizarea unui turneu... deci eu cred ca e destul de compromis calendarul competitional de anul acesta, atat la baieti, cat si la fete," a adaugat vicepresedintele Federatiei Romane de Tenis. 

Se va mai organiza in 2021 turneul WTA la Bucuresti?


"Pentru 2021 ramane sa discutam (n.r. - cu proprietarul turneului, maghiarul Jeno Marky) daca vom mai tine turneul la Bucuresti. Oricum, eu cred ca se vor reseta foarte multe... si legat de numarul de turnee, de competitii, si legat de sistemul de punctaj si asa mai departe. Si atunci asteptam sa treaca timpul ca sa vedem cum se aseaza lucrurile. Abia cand se va relua calendarul competitional vom sti si noi ce se poate face si ce nu pentru 2021. Sa speram ca scapam cu totii sanatosi din toata nebunia asta si apoi vom vedea ce va mai fi", a punctat George Cosac.

In februarie, Fanatik informa ca ungurul Jeno Marky, detinator al licentei turneului nu isi doreste ca aceasta intrecere sa se mai desfasoare in capitala tarii noastre, intrucat s-a declarat deranjat de problemele financiare ale Federatiei Romane de Tenis. In plus, acesta a acuzat si minusurile infrastructurale ale Arenelor BNR. 

Turneul WTA International BRD Bucharest Open permite accesul a 32 de jucatoare de simplu si 16 perechi de dublu pe tablourile principale. Premiile financiare au ajuns in 2019 pana la $251,750.

Castigatoarele turneului WTA de la Bucuresti


2014: Simona Halep

2015: Karolina Schmiedlova

2016: Simona Halep

2017: Irina Begu

2018: Anastasija Sevastova

2019: Elena Rybakina 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies