Darren Cahill Simona Halep antrenor Tenis WTA Tenis

Declarația tulburătoare făcută de Darren Cahill despre Simona Halep: cum îi explică australianul marile eșecuri

Darren Cahill a dezvăluit ce anume a împiedicat-o pe Simona Halep să câștige mai multe trofee importante. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2023, 10:50
Data actualizarii: Joi 09 Februarie 2023, 11:05

Antrenorul care a colaborat cu Simona Halep pe o perioadă de șase ani, Darren Cahill a explicat într-un podcast care a fost marele minus care a împiedicat-o pe jucătoarea din România să câștige mai multe titluri importante în cariera sa.

Cu două trofee de Grand Slam în palmares, constănțeanca trăiește cu regretul celor trei finale pierdute - în fața Mariei Sharapova, Jelenei Ostapenko și Carolinei Wozniacki - dar și cu bucuria de se număra printre puținele jucătoare care au învins-o pe Serena Williams, pe iarba de la Wimbledon. 

Darren Cahill: „Simona a avut mereu talentul, etica muncii și dorința, dar ea însăși se oprea din a câștiga, în momentele importante.”

„Sistemul pe care îl avem în tenis e un pic greșit, pentru că jucătorul este cel care plătește salariul antrenorului. E o linie fină între cum ți-ai dori să fii și cât de onest ajungi să vorbești. 

Eu nu m-am îngrijorat prea mult de acest aspect, pentru că primul jucător pe care l-am antrenat a fost Lleyton Hewitt. El nu ieșea pe teren ca să joace tenis, ci la război, de fiecare dată când juca.

„Nu antrenezi doi jucători la fel.”

A fost o bună inițiere pentru mine, ca antrenor, pentru a înțelege ce intră în mintea unui jucător, cum trebuie să îi pregătești pentru a concura, când și cât trebuie să vorbești despre tactică. 

Când am lucrat cu Simona Halep, a fost o poveste puțin diferită, fiindcă a avut mereu talentul, etica muncii, dorința, dar ea însăși se oprea din a câștiga, în momentele importante. 

Cred că întotdeauna trebuie să fii sincer cu jucătorul tău. Durează până ajungi să îl cunoști, trebuie să pui multe întrebări, dar cred că important la antrenorat e să înveți să asculți. 

Nu antrenezi doi jucători diferiți în același fel, pentru că nu văd tenisul în același mod în care îl vezi tu,” a spus Darren Cahill, în podcastul The Big Deal.

Revine Simona Halep în martie? Declarația marcantă făcută de Monica Niculescu

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!