"Ilie era linistit, n-a fost el vinovat! A fost un ABUZ!" Federatia va face memoriu! Ce pregatise Ilie Nastase pentru jucatoarele Marii Britanii

Presedintele FRT, George Cosac, a anuntat ca va fi facut un memoriu dupa incidentele de la Mamaia.

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, a vorbit in direct la Sport.ro de scandalul de la partida de FedCup contra Marii Britanii, spunand ca arbitrul de scaun este principalul vinovat pentru incident.

"Noi vom trimite, in cursul zilei de astazi, un memoriu, in care vom prezenta punctul nostru de vedere despre cum s-au petrecut lucrurile, pentru ca, din punctul nostru de vedere, Ilie a fost provocat toata saptamana. Un lucru care nu s-a spus - am revazut imaginiele cu Konta - ea nu avea ce cauta la scaunul de arbitraj. Regulamentul spune foarte clar, capitanul-nejucator este cel care poate contesta o decizie a arbitrului, singurul care poate purta un dialog cu arbitrul.

Ilie a stat foarte linistit si nu de la el a pornit toata discutia si tot scandalul. Din punctul meu de vedere, arbitrul principal a pierdut controlul evenimentului. Iar limbajul lui non-verbal, cum se apropie provocator de Ilie, il impinge cu degetul la un moment dat, este clar o intentie de a provoca. Avand in vedere ca in dimineata zilei de sambata, eu, cu domnul Nastase si cu domnul arbitru principal am avut o discutie pe tema celor intamplate la tragerea la sorti si la dineul oficial, discutie la care arbitrul principal isi arata oarecum ostilitatea fata de Ilie. Era pornit pe Ilie. El ar fi trebuit sa stinga incendiul, ca pompierul, dar el a venit hotarat sa ia decizii drastice, sa-l penalizeze pe Ilie" a spus Cosac.

George Cosac a dezvaluit si ca Ilie Nastase a dorit sa le ofere cate un buchet de flori jucatoarelor adverse, insa acest moment nu a mai avut loc din cauza faptului ca lui Nastase i-a fost interzis accesul in baza!

"Am discutat cu reprezentantii Marii Britanii daca permit ca domnul Nastase sa le ofere cate un buchet de flori fetelor. Domnul Nastase si-a dorit sa le ofere cate un buchet de flori fetelor si ai au zis 'da, acceptam'. Au ramas placut surprinsi ca domnul Nastase face acest gest, dar au rugat sa fie dupa terminarea meciurilor. Au sosit buchetele de flori la stadion. Domnul Nastase astepta sa se termine meciurile pentru a veni sa le ofere buchetele de flori jucatoarelor Marii Britanii. In momentul in care a pasit in baza, nu in arena, sa mearga in restaurant sa astepte finalul partidei de duiblu - scorul era deja 3-1, intalnirea se terminase - a fost vazut de anumite persoane, am inteles ca cineva din presa britanica l-ar fi vazut prima data si ar fi inceput scandalul.

Atunci, pusi in fata faptului, cei de la ITF au inceput sa redacteze ceva pe picioare si a asa a aparut o hartie prin care ii era interzisa intrarea domnului Nastase, pana federatia internationala va lua o hotarare definitiva. In memoriu vom scrie si noi treaba aceasta, faptul ca s-au grabit sa redacteze cand l-au vazut pe Ilie. Pana atunci, totul fusese verbal. Cand l-au vazut, au redactat repede cateva randuri, prin care ii interziceau provizoriu domnul Nastase sa intre in baza, nu in tribune, ci in intreaga baza. A fost un abuz" a incheiat Cosac.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Măsurile de relaxare care se vor aplica de la 1 iunie, în România. Când am putea renunța la mască
BRAT
Modifică setările cookies