ILIE NASTASE, LA 70 DE ANI! Povestea uimitoare a celui mai mare rebel din tenis! Era scandalagiu, a reinventat tenisul cu umbrela si a fost primul roman nr. 1 mondial

Autor: Sport.ro
Marti 19 Iulie 2016, 09:24

"Este unul din cei mai mari tenismeni ai istoriei, dar n-a reusit niciodata sa castige atatea competitii pe masura talentului cu care s-a nascut" - este definitia perfecta a unui rebel al tenisului, al unui om care a adus spectacol cu viteza rachetei sale. Astazi, Ilie Nastase implineste 70 de ani!

Anuntul unui alt tenismen roman, Andrei Pavel, de a se lasa de sport, a ingropat Romania sub zgura arenelor BNR, sub gazonul de la Wimbledon, in husele rachetelor dezacordate de timp.

Reintoarcerea in timp aduce zambete pentru cei care au prins vremurile si interes pentru cei care le-au auzit din povesti.

Cum ar fi daca v-am spune ca Romania a dat primul jucator de tenis din Europa care a castigat peste 1 milion de dolari din premii. Sau ca el a fost trecut pe Hall of Fame. Cum ar fi daca v-am spune ca Romania a dat un numar 1 mondial in tenis, acel numar 1 pentru care "rebelii" de astazi din tenis, Rafa Nadal si Roger Fereder s-au batut orbeste intr-o finala de vis la Wimbledon.

Ne-ati crede daca v-am spune ca un roman reusea sa castige US Open si French Open la simplu Wimbledon, US Open si French Open la dublu, de 4 ori turneul Masters? Plus ca a fost finalist de 3 ori in Cupa Davis?

Performanta, focul, spectacolul, talentul romanesc in tenis a purtat un nume: Ilie Nastase. Nascut la Bucurest in 1946, el a devenit figura centrala a tenisului mondial. Nebun pe teren, revoltator chiar, cu un talent de neinteles, Ilie Nastas a strans 88 de titluri in intreaga sa cariera.

Pus in top 40 jucatori de tenis ai istoriei de Tennis Magazine, Ilie Nastase poate avea un singur regret. Nu ca a ratat un titlu, ci ca n-a mai aparut nimeni dupa el.

”Jaf din bani publici”. Guvernul taie finanțarea de 1 milion de euro pe an pentru Krivoi Rog
BRAT
Modifică setările cookies