Simona Halep Petra Kvitova Turneul de la Madrid Tenis

GENIAL! Cum arata cel mai important trofeu pe care Halep il poate castiga! FOTO

Simona Halep este calificata in finala de la Madrid, dupa ce a trecut de Kvitova, cu 6-7, 6-3, 6-2.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 10 Mai 2014, 16:06
Data actualizarii: Sambata 10 Mai 2014, 16:23

Trofeul este format dintr-o coloana de rachete dispuse circular de jos in sus, pe care sunt gravate numele celor mai importanti jucatori din istorie: Margareth Court, Steffi Graf, Pete Sampras, Bjorn Borg, Rod Laver, Fred Perry, Andre Agassi sau Justine Henin.

TROFEUL E UNIC

Organizatorii s-au decis sa graveze si numele celor mai importanti jucatori contemporani: Roger Federer, Rafael Nadal si Serena Williams.

Distinctia este realizata din aur si diamante si are un design unic in lumea tenisului.

La baza troneaza o replica a globului pamantesc, construita din obsidian negru, iar acesta se bazeaza pe 10 piloni care simbolizeaza cele mai importante 10 turnee de tenis din lume. Cele cinci continente gravate pe globul de obsidian sunt realizate din aur, iar locul Madridului este marcat printr-un diamant.

In continuarea trofeului incepe o coloana de aur pe care sunt situate cele 32 de rachete cu nume gravate si in capatul carora e cate un diamant. Trofeul se incheie cu o minge de tenis, pe care este inscris numele lui Ion Tiriac, patronul turneului.

Trofeul cantareste in total 7,5 kilograme, are 96 de componente si este unul dintre cele mai scumpe oferite vreodata in lumea sportului.

Modifică setările cookies