VIDEO Fanii s-au înghesuit să-l vadă pe Rafael Nadal testând zgura de la Roland Garros

rafael nadal ATP Real Madrid Roland Garros Tenis Rafael Nadal
Ionuț Stoica
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2024, 11:44
Data actualizarii: Miercuri 22 Mai 2024, 11:44

Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a atras o mulțime de oameni la Roland Garros, chiar și pentru o sesiune de antrenament, cu șase zile înainte de startul turneului principal.

Rafa Nadal nu a mai pus piciorul pe zgura pariziană de când a câștigat titlul acum doi ani, când a jucat cu piciorul stâng anesteziat din cauza durerilor provocate de sindromul Mueller-Weiss, o afecțiune cronică de care suferă de la vârsta de 18 ani. 

Chiar și pentru o simplă sesiune de antrenament, aproximativ 6.000 de spectatori s-au adunat pe în tribunele de pe zgura complexului "Philippe-Chatrier" pentru a-l vedea pe Nadal. Cu cinci minute înainte de începerea sesiunii, scandările "Rafa, Rafa, Rafa" răsunau deja în jurul terenului.

  • Rafael Nadal

Nadal, care a câștigat 22 de turnee majore, a fost afectat de accidentări de la începutul anului trecut. Tenismenul spaniol a declarat că va juca turneul pentru ultima oară doar dacă se va simți pregătit.

Rafael Nadal va reprezenta Europa la Laver Cup

Rafael Nadal va face parte din echipa europeană în cea de-a șaptea ediție a Cupei Laver, care va avea loc la "Uber Arena" din Berlin, în perioada 20-22 septembrie.Nadal a declarat că este foarte fericit să joace la Berlin pentru echipa Europei și a menționat amintirile speciale legate de experiențele anterioare la această competiție, inclusiv emoțiile trăite la Londra acum doi ani, când a jucat alături de Roger Federer pentru ultima dată.

"Sunt foarte fericit să joc la Cupa Laver în Berlin pentru echipa Europei. Am amintiri cu adevărat speciale legate de experiențele mele la Cupa Laver, inclusiv toate emoțiile trăite la Londra acum doi ani, jucând alături de Roger Federer pentru ultima dată", a declarat Nadal.

Echipa Europei

Nadal se va alătura echipei din care fac parte Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev și Alexander Zverev, în încercarea de a aduce din nou cupa pentru Europa, după ce în ultimele două ediții au eșuat. Aceasta va fi a patra participare a lui Nadal în competiție, după ce a jucat deja la Praga în 2017, la Geneva în 2019 și la Londra în 2022, când a avut loc retragerea lui Roger Federer.

"La acest moment al carierei mele, aștept cu nerăbdare să profit de fiecare oportunitate care mi se ivește. Să joc în echipă este întotdeauna o experiență incredibilă și m-am bucurat întotdeauna de asta, competiția este diferită și captivantă. Abia aștept să merg la Berlin și să ajut echipa Europei să recâștige Cupa Laver", a adăugat Nadal, câștigătorul a 22 titluri Grand Slam.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!