"E la pamant! Nu are cum sa fie bine! Daca nu face asta, poate sa ramana doar o amintire!" CTP, despre greselile uriase care o pot costa CARIERA pe Simona Halep

Cristian Tudor Popescu a vorbit in direct la Sport.ro despre caderea totala a Simonei Halep din ultimele luni si eliminarea din primul tur de la Wimbledon.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 30 Iunie 2015, 21:51
Data actualizarii: Marti 30 Iunie 2015, 23:16
"Si-a pierdut miezul de stea"

"Simona si-a pierdut miezul de stea. Au trecut doi ani de cand am vazut-o prima data pe Simona. Ma impresionase capacitatea sa revenire si sangere rece extraordinar, cand reusea lovituri de exceptie in momente de mare dificultate. Tocmai asta a pierdut Simona. Acea capacitate care o facea sa castige, cu ajutorul unui parametru care nu apare in statistici, datorita "forced errors". Isi silea adversara sa greseasca."

"Exact asta nu are acum. A produs peste 30 de greseli nefortate. In decisiv am vazut un game in care a pierdut pe propriul serviciul cu patru 4 greseli de amatoare, la rand. Are un grafic de jucatoare obisnuita, de top 50. E un cuvant foarte trist. Sunt jucatoare de top 50 care au uneori un joc foarte bun, dar sunt pe locul 100 pentru ca nu pot mentine momentul.", a spus Cristian Tudor Popescu.

"E la pamant!"

"Slabiciunea Simonei acum este psihicul. Este la pamant in clipa de fata. De acolo trebuie reconstruit. A fost greu sa privesc ce era pe teren. Ma doare foarte rau asta. S-a incuibat frica in ea. E dusmanul cel mai mare. Frica de infrangere, de victorie, care iti strange stomacul. I-a crispat muschii. Ati vazut cate lovituri a ratat din cauza incordarii. I-a stins privirea. I-a lipsit complet acea bucurie de a juca tenis despre care vorbea cu un an in urma. Acum razi trist daca o auzi spunand ca se bucura sa joace tenis. Nu se mai bucur. Pentru ea tenisul a devenit o problema de suferinta."

"Ce a spus dupa meci sunt vibratii ale aerului. A pierdut pe greseli penibile pe mingi slabe. Nu asta e problema, nu ca a schimbat stilul. Nu are nicio sansa cu stilul ala. De ce a castigat Cepelova? Foarte simplu. A lovit decisiv. Halep a dat peste o jucatoare care loveste decisiv. Aici apare si lipsa de luciditate. Simona nu trebuia sa ii trimita mingea pe centru-dreapta. Cred ca a facut 90% punct din acea pozitie."

"Ii este frica!" CTP critica schimbarile de antrenori

"Simona, in clipa de fata, joaca cu frica. I-a fost frica de Lučić-Baroni, de Mladenovic, de Cepelova."

"Nu are cum sa fie bine ce a facut Simona cu antrenorii. Toate jucatoarele de top, Serena Williams are de 4-5 ani antrenor, Sharapova are de 6 ani acelasi antrenor. Cand vrei sa construiesti o jucatoare la nivel inalt, trebuie sa fie si o echipa, un staff cu care sa lucrezi ani care sa atinga marea performanta. Sa schimbi 6 antrenori in 2 ani nu te poate ajuta."

"Nu vreau sa o acuz de automultumire. Cred ca o doare si sufera. Simona poate sa revina. Are 23 de ani. La varsta asta se poate orice. Nu poate singura, nu va reusi singura sa se scoata de groapa asta. Are nevoie de cineva sa identifice frica si slabiciunile si sa incerce sa le anihileze una cate una. Daca nu face asta, poate sa ramana doar o amintire frumoasa a tenisului romanesc.", a declarat Cristian Tudor Popescu la Sport.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies