Luni 18 Ianuarie 2016, 09:08

CUTREMUR IN TENIS! BBC: Coruptie la Wimbledon si Roland Garros, meciuri trantite, nume de top implicate. Unul dintre sportivii suspectati JOACA anul asta la Australian Open

Lumea tenisului este lovita de dovezi fara precedent despre meciuri aranjate si coruptie la nivel inalt. | CITESTE SI: Djokovic: "Mi-au oferit 100.000 de lire ca sa trantesc un meci!"

Bucurati-va de fotbal in direct la PRO TV! Marti, 21:45 Real Madrid - Bayern! Miercuri, 21:45 AS Roma - Liverpool!

Arsenal - Atletico, azi, 22:00, in direct la PRO X! Bucurati-va de fotbal!

BBC si BuzzFeed News publica informatii bomba despre meciurile aranjate din tenis la cel mai inalt nivel, chiar si la Wimbledon.

Potrivit BBC, "in ultimii 10 ani, 16 jucatori tin top 50 au fost afectat in mod repetat integritatea tenisului fiind suspectati ca ar fi trantit meciuri. Toti jucatorii, inclusiv unii care au cucerit titluri de Grand Slam, au fost lasati sa isi continue activitatea"

Conform investigatiilor, trei meciuri de la Wimbledon ar fi fost aranjate in ultimii ani, insa numele sportivilor implicati in acest scandal ramane pentru moment necunoscut.

BBC si BuzzFeed News publica dovezi despre legaturile stranse pe care unii sportivi le-au avut in ultimii ani cu lumea pariurilor, rezultatele lor fiind strans legate de pariuri masive facute intr-o anumita directie, mai ales in Rusia si Italia.

Unul dintre sportivii implicati in investigatie si suspectat de astfel de practici e din top 50 si joaca in acest an la Australian Open, turneu care a inceput astazi.

Cele doua publicatii publica si informatii despre modul in care meciurile erau aranjate, iar sportivii "cumparati". Totul se petrecea in camerele lor de hotel, unde un sportiv primea 35.000 de lire pentru un meci aranjat.

In dosar apar numele a peste 70 de sportivi, pe 9 liste care au fost deja trimise autoritatilor in ultimii ani. Desi organele superioare au fost avertizate de acest fenomen, nu au existat repercusiuni, precizeaza publicatia britanica, ceea ce ridica alte semne de intrebare.

Sursa: BBC6 comentarii
 • 18 2016
  hahah O sa fie inca o rusine pentru Romania...
 • 18 2016
  Ion Ion Așteptăm dezvăluiri și în situația dopajului, mai ales în ce o privește pe Serena Wlliams...
 • 18 2016
  vlad meciuri multe se trantesc in ITF de obicei . Mafia ajunge la un inteles cu ambele jucatoare. Le platesc partea lor , care e de obicei mult mai mare decat prize-poolul impus de turneu gen 10000 euro si decat sa castige bani cinstiti , mai bine castiga 10000 euro de caciula ca sa tranteasca un meci. Dar sunt si meciuri la nivel inalt trucate : Davidenko , Ferrer , Cilic , Alizee Cornet ...e posibil ca si turneul de la Wimbledon luat de Marion Bartoli acum cativa ani sa fi fost putin ciudat aranjat. Prea usor traseu si prea delasate erau adversarele lui Bartoli....
 • 18 2016
  JJ Davidenko ?...
 • 18 2016
  vlad si abia acum si'au dat si astia seama?...
 • 18 2016
  petru Nume? Brasoave....
BRAT