CUTREMUR IN TENIS! BBC: Coruptie la Wimbledon si Roland Garros, meciuri trantite, nume de top implicate. Unul dintre sportivii suspectati JOACA anul asta la Australian Open

Lumea tenisului este lovita de dovezi fara precedent despre meciuri aranjate si coruptie la nivel inalt. | CITESTE SI: Djokovic: "Mi-au oferit 100.000 de lire ca sa trantesc un meci!"

BBC si BuzzFeed News publica informatii bomba despre meciurile aranjate din tenis la cel mai inalt nivel, chiar si la Wimbledon.

Potrivit BBC, "in ultimii 10 ani, 16 jucatori tin top 50 au fost afectat in mod repetat integritatea tenisului fiind suspectati ca ar fi trantit meciuri. Toti jucatorii, inclusiv unii care au cucerit titluri de Grand Slam, au fost lasati sa isi continue activitatea"

Conform investigatiilor, trei meciuri de la Wimbledon ar fi fost aranjate in ultimii ani, insa numele sportivilor implicati in acest scandal ramane pentru moment necunoscut.

BBC si BuzzFeed News publica dovezi despre legaturile stranse pe care unii sportivi le-au avut in ultimii ani cu lumea pariurilor, rezultatele lor fiind strans legate de pariuri masive facute intr-o anumita directie, mai ales in Rusia si Italia.

Unul dintre sportivii implicati in investigatie si suspectat de astfel de practici e din top 50 si joaca in acest an la Australian Open, turneu care a inceput astazi.

Cele doua publicatii publica si informatii despre modul in care meciurile erau aranjate, iar sportivii "cumparati". Totul se petrecea in camerele lor de hotel, unde un sportiv primea 35.000 de lire pentru un meci aranjat.

In dosar apar numele a peste 70 de sportivi, pe 9 liste care au fost deja trimise autoritatilor in ultimii ani. Desi organele superioare au fost avertizate de acest fenomen, nu au existat repercusiuni, precizeaza publicatia britanica, ceea ce ridica alte semne de intrebare.

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în țară. Câte doze primim
BRAT

Modifică setările cookies