CORUPTIE IN TENIS: Sapte jucatori francezi arestati! Cum trucau meciuri pentru castiguri la pariuri

CORUPTIE IN TENIS: Sapte jucatori francezi arestati! Cum trucau meciuri pentru castiguri la pariuri

Alti sapte tenismeni francezi au fost plasati in custodia politiei in afacerea "meciurilor trucate" si ar putea fi urmati de mai multi jucatori europeni si americani, anunta L'Equipe.

In iunie 2018 a fost deschisa o ancheta internationala vizand o retea criminala alcatuita din cetateni armeni, implantata in Belgia, retea suspectata de trucarea a sute de meciuri in legatura cu pariurile sportive.

Sapte jucatori francezi au fost plasati marti in custodia politiei, iar miercuri dimineata au fost audiati de anchetatorii Serviciului Central pentru Curse si Jocuri (SCCJ), inainte de a fi eliberati. Cinci dintre ei ar fi recunoscut ca au acceptat trucarea de meciuri, in schimbul banilor.

Justitia belgiana a destructurat o vasta retea legata de o organizatie criminala implantata in aceasta tara si suspectata de trucarea unor meciuri din competitii minore.

Patru jucatori francezi (Mick Lescure, Jules Okala, Yannick Thivant si Jerome Inzerillo) au fost plasati in custodia politiei pe 16 ianuarie in cadrul acestei afaceri.

Mick Lescure, care era atunci locul 487 mondial, a recunoscut ca a trucat in cariera sa "intre 20 si 30 de meciuri", la simplu si la dublu, in schimbul unor sume intre 600 si 2.000 euro.

In iunie 2018 au avut loc perchezitii simultane in sase tari europene, printre care Franta. In total, sapte persoane de nationalitate armeana printre care Grigor Sargsian, presupusul creier al retelei, au fost inculpate, mai ales pentru "coruptie", "spalare de bani" si "apartenenta la o organizatie criminala", inainte de a fi plasate in arest provizoriu.

Scandalul meciurilor trucate in turnee Challenger si Futures, dezvaluit de L'Equipe in ianuarie, a scos la lumina un flagel recurent in tenis. Belgia, la originea anchetei, ar fi cerut audierea a circa 40 de jucatori pentru fapte comise la numeroase turnee de mana a doua din Europa, SUA sau Africa de Nord. Tenismenii profesionisti situati intre locurile 250 si 500 in ierarhia mondiala, care nu stau bine cu banii, sunt prazi usoare pentru retelele mafiote care aduna milioane gratie unor pariuri frauduloase, ce le aduc jucatorilor doar cateva mii de euro. Astfel, numerosi jucatori ar accepta sa piarda un ghem, un set sau un meci pentru a-si castiga existenta, pariind singuri sau fiind in complicitate cu pariori profesionisti, scrie un alt ziar francez, Le Figaro.

Jerome Inzerillo, fost jucator profesionist plasat in ianuarie in custodia politiei franceze, a afirmat joi pentru L'Equipe: "Poate ar trebui pur si simplu interzis sa se parieze la turneele cele mai mici. Ar fi o solutie ca sa se incheie toata aceasta poveste. Oare o vor face insa instantele? Din cate am citit, ITF (Federatia internationala) nu e neaparat interesata sa se termine cu pariurile. Astazi nu face mare lucru pentru jucatori."

Jean-François Vilotte, directorul general al Federatiei franceze de tenis, fost presedinte al Autoritatii de reglementare a jocurilor online (ARJEL), a militat, in urma cu cateva saptamani, pentru o reglementare a pietelor interne ale pariurilor sportive si pentru o represiune penala, incurajand totodata o cooperare internationala pentru a lupta in fine in mod eficient impotriva retelelor de coruptie.

Sursa: Agerpres

Toata Romania vede Romania! Norvegia - Romania, vineri, 7 iunie, 21:45, in direct la PRO TV! Malta - Romania, luni, 10 iunie, 21:45, in direct la PRO TV!VIDEO PROTVPLUS.RO

FERMA
Marius Crăciun este Fermierul Anului 2019 și câștigătorul premiului de 50 000 de euro!
Felicitări Marius Crăciun, Fermierul Anului 2019!

07:53
FERMA
A doua probă  îi descurajează și pe  Marius și pe Moroșanu
Ceea ce se întâmplă schimbă complet clasamentul și creează o agitație de necrezut în arenă

07:25
FERMA
Prima probă îi obosește peste măsură pe cei doi finaliști Ferma
Cine reușește să capate avantaj și câștigă prima primul pas către premiu

06:14
FERMA
Brigitte îl lovește pe Pastramă, spre deliciul, dar și spaima fermierilor
Un singur picior între iubire și...bătaie

04:17
FERMA
Gesturi suspicioase între Otniela și Moroșanu. Ce se întâmplă între cei doi
"Mai Otniela, o luăm razna, simți și tu?"

03:18
FERMA
Ce s-a întâmplat cu încăierarea dintre Moroșanu și Kamara
Ediția de ieri i-a lăsat pe fermieri înspăimântați, în mijlocul celui mai mare conflict de până acum.

02:55
PROMO
Victoria Răileanu și Adrian Pov #yeslavot

00:34
LA MARUTA
Este transformată! Iulia Vântur a revenit în Romania și are un nou look
Iulia: "Nu am crezut ca-mi voi face vreodata tatuaje"

18:18
LA MARUTA
Loredana a scăpat de toate păcatele, într-un loc sfant
Cum a reușit artista să se purifice in totalitate

13:21
LA MARUTA
Chef Hadad gătește cu ce găsește la Ioana Filimon

05:49
E.U. YES LA VOT. Fricile care ar putea distruge democraţia în UE. "Devenim o fortăreaţă"
BRAT