Simona Halep cazul simona halep George Cosac Tenis

Cazul Simona Halep | "E vorba de o conspirație?" Cum a răspuns un apropiat al constănțencei

Simona Halep e dublă câștigătoare de turnee de Grand Slam. Acum trece prin cea mai dificilă perioadă din carieră. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Octombrie 2022, 16:50
Data actualizarii: Joi 27 Octombrie 2022, 16:58

Preşedintele interimar al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, joi, că pentru Simona Halep, depistată pozitiv cu roxadustat la un control antidoping, urmează o luptă dificilă pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

"Cu Simona am avut un singur schimb de mesaje. Dar acum casa de avocatură intră să îşi facă treaba. Eu o susţin cu toată tăria. Vestea a căzut ca un trăsnet pentru toată lumea.

  • Simona Halep

Sunt convins că va fi o luptă dificilă, să nu uităm cât s-a luptat Ion Ţiriac pentru Andreea Răducan, care era cea mai bună gimnastă a lumii atunci, iar din cauza unui Nurofen i-a fost luată medalia olimpică de aur.

Ceea ce pot eu să spun e că în echipa de Fed Cup toate fetele, nu doar Simona, sunt extrem de precaute... de fiecare dată au grijă să nu cumva să consume din greşeală ceva care să aibe repercusiuni", a afirmat Cosac, potrivit agerpres, la finalul Adunării Generale de joi.

Întrebat dacă poate fi vorba de o conspiraţie, Cosac a răspuns: "Sunt scenarii, însă acum totul s-a liniştit. Acum e timpul avocaţilor care vor discuta cu WADA, cu TAS şi sper ca în cel mai scurt timp să avem un răspuns".

Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a subliniat că în acest caz nu este vorba de titluri şi bani, ci de onoarea sa: ''Nu este vorba de titluri sau bani. Este despre onoare şi despre iubirea pe care am dobândit-o pentru jocul de tenis în ultimii 25 de ani''.

''Simona Halep, o jucătoare română de tenis de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP)'', a anunţat, vinerea trecută, Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA), citată de Reuters.

''Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA)'', a menţionat ITIA, precizând prezenţa substanţei a fost confirmată la contraexpertiză.

 

Halep, care ocupă în prezent locul 9 în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv la US Open, potrivit APA, românca fiind învinsă în primul tur la New York de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

Modifică setările cookies