Șeful Ligii din Spania cere măsuri drastice împotriva lui PSG: "Trebuie sancționați acum!"

PSG Javier Tebas Spania Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Octombrie 2022, 15:04
Data actualizarii: Joi 27 Octombrie 2022, 15:02

Preşedintele ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas, consideră că sancţiunile dictate împotriva lui Paris Saint-Germain sunt prea indulgente

El a comparat potenţialele amenzi cu costul unei ''ceşti de cafea'' pentru campioana Franţei, transmite DPA.

Javier Tebas cere măsuri drastice împotriva lui PSG

Clubul parizian, deţinut de compania Qatar Sports Investments, este unul dintre cele mai cheltuitoare din fotbalul european, sub comanda preşedintelui Nasser Al-Khelaifi.

Tranzacţiile făcute de PSG au fost analizate cu lupa de către critici, clubul primind anterior o amendă de 65 de milioane de euro, dintre care 55 de milioane cu suspendare, pentru încălcarea Fair Play-ulu Financiar.

Tebas consideră că astfel de măsuri sunt prea uşoare pentru PSG, care, după părerea sa distruge regulile financiare ale fotbalului.

''Zece milioane pentru PSG şi Nasser înseamnă o ceaşcă de cafea'', a declarat Tebas pentru cotidianul sportiv francez L'Equipe.

''Sancţiunile trebuie să fie disuasive şi să aibă un efect şi în plan sportiv. Iar acest lucru nu s-a întâmplat.  Aceste penalizări nu funcţionează şi trebuie sancţionaţi acum. În ultimele şase sau şapte sezoane, PSG a pierdut miliarde de euro.

Ei distrug ecosistemul fotbalului european. Cum pot alte cluburi să concureze cu unul care are pierderi de un miliard de euro? E dificil'', a mai spus Tebas.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!