Fără Simona Halep și Gabriela Ruse: ce lot a încropit Horia Tecău pentru barajul cu Polonia și pe ce jucătoare-surpriză va miza

Romania Polonia baraj Billie Jean King Cup 2022 baraj Romania Polonia Billie Jean KIng Cup Horia Tecau debut Billie Jean King Cup Irina Begu Mihaela Buzarnescu Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Aprilie 2022, 09:20
Data actualizarii: Luni 11 Aprilie 2022, 09:33

Horia Tecău va miza pe patru jucătoare experimentate în barajul decisiv cu Polonia, care stabilește țara calificată la turneul final al Cupei Billie Jean King 2022. 

Dacă Horia Tecău plănuia, înainte să afle de accidentarea Simonei Halep la Miami, așezarea unui lot alcătuit din Simona Halep, Gabriela Ruse, Irina Begu și Monica Niculescu, pentru barajul decisiv cu Polonia (15-16 aprilie), căpitanul nejucător al echipei României de Billie Jean King Cup își găsește lotul diminuat valoric semnificativ, în săptămâna confruntării care va hotărî numele țării calificate la turneul final Billie Jean King Cup 2022. 

Accidentată la coapsa stângă, Simona Halep a declarat de mai bine de două săptămâni că nu va putea fi prezentă la acest baraj, însă vestea neagră a fost dublată de lipsa Gabrielei Ruse, care a anunțat pe rețelele de socializare că suferă de o inflamație cardiacă și se vede nevoită să își continue perioada de odihnă. 

Mihaela Buzărnescu, jucătoarea care o înlocuiește pe Gabriela Ruse în barajul Polonia - România

  • Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu și Raluca Olaru sunt jucătoarele convocate de Horia Tecău pentru barajul Polonia - România (15-16 aprilie).

Programat în 15-16 aprilie la Radom, barajul Polonia - România o regăsește pe echipa gazdă nu doar neavând probleme de lot, ci și bucurându-se de forma perfectă afișată de Iga Swiatek - devenită număr 1 WTA - în ultima lună și jumătate, în care a legat 17 victorii la rând și a cucerit trei turnee WTA 1000 - Doha, Indian Wells și Miami. 

Horia Tecău își dorește ca jucătoarele sale să speculeze tocmai pe urma presiunii de moment care apasă pe Iga Swiatek, de la care se așteaptă două puncte nenegociabile, în partidele de simplu. 

„Foarte interesant cum va gestiona această nouă situație de a fi lider mondial. Poate mai multă presiune, mai multe așteptări, poate mai multe emoții. Sperăm să folosim acest mic detaliu în avantajul nostru,” a punctat Horia Tecău pe subiectul formei Igăi Swiatek, notează ProSport

„Sigur că eu venind după o accidentare și nejucând de câteva luni, nu este ușor nici pentru mine nici pentru ei, dar faptul că au avut încredere să mă convoace pentru această deplasare m-a bucurat foarte mult și eu mereu am fost pentru a juca indiferent de condiții și a fi prezentă indiferent de orice situație la Fed Cup și mă bucur din nou că sunt prezentă,” a spus Mihaela Buzărnescu, despre convocarea primită la echipa României de Billie Jean King Cup. 

Cum atacă Horia Tecău victoria la debut pe banca echipei României

„Sperăm din strategia noastră să învingem locul 2 polonez și să ducem întâlnirea spre dublu unde se pot întâmpla multe.

Am încredere că putem face această surpriză de a învinge Polonia. Pentru mine, șansele de reușită sunt 50-50 în momentul ăsta,” a spus Horia Tecău, la plecarea din țară. 

Căpitanul nejucător al României a menționat că există șanse ca Mihaela Buzărnescu să joace în această confruntare, în ciuda puținelor minute pe care le-a bifat pe teren în acest an. 

Mihaela Buzărnescu a jucat doar 3 meciuri în 2022, confruntându-se cu accidentări și probleme în viața personală. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!