Federer, record istoric la Australian Open! Tecau si Mergea merg mai departe, la dublu. 

Simona Halep Australian Open Tenis
Live Blog

Australian Open

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Ianuarie 2016, 09:55
Data actualizarii: Vineri 22 Ianuarie 2016, 16:40

Federer a trecut de 300 de victorii in turneele de Grand Slam. 

16:55 22 Jan

FEDERER, OMUL ZILEI LA AUSTRALIAN OPEN

comentariu de Nicu Perojuc

Omul care atrage ca un magnet toate recordurile posibile si imposibile din tenis, Federer a mai stabilit unul greu de egalat. E primul jucator din istorie care ajunge la 300 de victorii in turneele de Grand Slam. Ganditi-va ca un jucator care castiga absolut toate turneele de Grand Slam intr-un an - lucru nereusit de nimeni din anii 60 incoace - strange 28 de victorii. Ei bine, Federer a ajuns la 300 de victorii dupa victoria cu Baby Federer, Dimitrov! 

Sarapova a ajuns si ea la o cifra rotunda - 600 de victorii in cariera dupa victoria cu americanca Lauren Davis. Se apropie meciul cel mare cu Serena din sferturi (revansa dupa finala de anul trecut). Serena a pulverizat-o pe rusoaica Kasatkina in 44 de minute pentru calificarea in optimi. Daca va lua si anul acesta titlul, Serena va egala recordul din Era Open al lui Steffi Graf - 22 de titluri de Grand Slam! Doar australianca Margaret Court are mai multe - 24. 

Baiatul rau din tenis, Nick Kyrgios a lovit din nou intr-un meci cu cantec. S-a certat cu arbitrul si cu fanii australieni pentru ca auzea muzica in timpul punctelor. "Prietene, se aude muzica in tribune cand jucam. Ti-am spus asta de 7 ori pana acum!" Berdych a cantat mai bine pe teren si i-a inchis gura lui Kyrgios. L-a eliminat in 4 seturi. 

11:27 21 Jan

Alexandra Dulgheru, invinsa in doua seturi de Angelique Kerber, scor 6-2, 6-4. Romania ramane fara nicio reprezentanta la Australian Open.

10:42 21 Jan

Alexandra Dulgheru a pierdut primul set in fata nemtoaicei Angelique Kerber, scor 2-6.

10:10 21 Jan

Tecau, in turul 2 la dublu!

Perechea Horia Tecau / Jean Julien Rojer s-a calificat in turul 2 la Australian Open dupa 7-5, 6-2 in fata cuplului Martin Klizan / Serghei Stahovski.

In turul 2, Tecau va da peste perechea Benjamin Becker / Dominic Thiem.

10:00 21 Jan

Chinezoaica Shuai Zhang, care a eliminat-o in primul tur pe Simona Halep, a mai facut o victima la Australian Open - a invins-o in doua seturi pe Alize Cornet, locul 33 WTA.

Zhang o va intalni in turul 3 pe Varvara Lepchenko.

16:51 20 Jan

Inca o "victima" din top 10. Petra Kvitova, locul 7 WTA, fosta castigatoare de Wimbledon, a fost eliminata in doua seturi de rusoaica Daria Gavrilova, scor 4-6, 4-6.

Gavrilova, 21 de ani si locul 39 mondial, o va intalni in turul faza urmatoare a turneului pe Kiki Mladenovic.

13:34 20 Jan

SI A FOST SI ZIUA A TREIA LA MELBOURNE

comentariu de Nicu Perojuc

Monica Niculescu a pierdut intr-o zi fara marile surprize care au lovit marti Australian Open. La simplu, am mai ramas doar cu Dulgheru care va juca maine cu Kerber. Se va concentra exclusiv pe acest meci pentru ca azi Alexandra a pierdut la dublu. Poate va reusi un mic moment de magie cu Kerber - Alexandra e mare fana Harry Potter si stie pe de rost mai multe replici ale actorilor din celebra serie de filme. 

Federer a impresionat cel mai mult in ziua in care l-a demolat pe Dolgopolov cu jocul aproape perfect la serviciu. A reusit 25 de asi, dar, mai mult de atat, a fost foarte eficient pe primul serviciu. Fedex spera doar sa nu se repete povestea de anul trecut cand dupa 2 victorii, a fost surprins de Seppi si trimis acasa in saisprezecimi. 

Fed va juca cu Baby Fed. L-a batut deja pe Dimitrov in acest an. 

Sarapova si Serena au castigat in acelasi fel - au pierdut doar 3 game-uri si se pregatesc pentru un posibil sfert de finala. 

Nu e sa fie marea revenire pentru Bouchard nici la Australian Open. Canadianca a pierdut cu Radwanska. Campioana Turneului Campioanelor, Radwanska va trece peste Halep daca prinde finala la Melbourne. 

Aproape de miezul noptii australiene, Djokovic castiga si isi continua drumul spre recordul absolut de titluri la Melbourne. 

12:04 20 Jan

Monica Niculescu a fost eliminata de la Australian Open, dupa 4-6, 6-2, 4-6 cu Elizaveta Kulichkova. Romania o mai are doar pe Dulgheru in turneu

13:36 19 Jan

CONCLUZII - ZIUA A DOUA, AUSTRALIAN OPEN

comentariu de Nicu Perojuc

Ziua pe care o asteptam cel mai mult a fost, din pacate, si cea mai trista la Australian Open. Socul zilei la Melbroune a venit chiar in meciul Simonei, eliminata de o chinezoaica anonima care, abia la 27 de ani, a reusit prima victorie din viata ei intr-un Grand Slam! Zhang a plans la final, iar la interviul de dupa meci s-a dezlantuit. A plans in hohote dupa victoria vietii. 

Eliminarea soc a lui Halep a amintit de esecul unei alte romance. Este pentru prima oara din 1979 incoace cand una din primele 2 favorite pierde in primul tur la Australian Open! In 1979, cea eliminata era... Virginia Ruzici! Ruzici era atunci prima favorita a turneului. Daca tot suntem aici, sa ne amintim ca Ilie Nastase n-a trecut niciodata de primul tur la Open-ul Australiei. 

Inainte de Halep, au fost eliminate si Begu, si Mitu. Irina a pierdut si ea in mod socant (pentru cine s-a uitat la meci) in fata suedezei Johanna Larsson. Asadar, am ramas cu doar 2 romance la simplu. Dupa succesul foarte clar al Monicai de ieri, astazi s-a calificat si Alexandra Dulgheru. Alexandra va da in turul 2 peste o adversara foarte dificila, Angelique Kerber. 

Comaparabil cu infrangerea Simonei, a fost si socul suferit de Nadal. Rafa a fost batut in 5 seturi incredibile de Verdasco. Meciul mi-a amintit instantaneu prin desfasurare si scor de SEMIFINALA SUPERBA din 2009 cand Verdasco a jucat cel mai bun tenis al carierei intr-unul din cele mai lungi meciuri din istorie, la Melbourne, dar a fost invins de Nadal. Acum, Fernando si-a luat revansa. 

E doar a doua infrangere din viata lui Nadal in primul tur, intr-un Grand Slam. A mai patit-o la Wimbledon cu Darcis. 

Alte nume mari eliminate pana acum sunt Wozniacki, Errani, Venus si Stosur (care nu poate trece nicicum peste presiunea de acasa). 

In miez de noapte in Australia, Hewitt i-a facut fericiti pe australieni. A castigat cu Duckworth in ultimul sau turneu din cariera. Povestea lui Hewitt la AO 2016 imi aminteste de lacrimile lui Agassi din 2006, cand si-a facut retragerea la US Open. Dupa victorie, veselul Hewitt i-a luat microfonul lui Courier (un alt jucator imens, numarul 1 mondial si dublu campion la AO) si i-a luat EL interviu lui Courier. Imi place Hewitt, sper sa-l mai vad cel putin pana in saisprezecimi. In acea faza, a fost eliminat Agassi la US Open 2006. Ce ironie... Un baiat pe care il chema... Becker l-a retras din tenis pe Andre. 

11:30 19 Jan

Simona Halep a fost eliminata in primul tur la Australin Open, 4-6, 3-6 cu Shuai Zhang!

Chinezoaica a izbucnit in lacrimi la finalul partidei. Este de departe victoria carierei pentru Zhang - niciodata nu s-a mai calificat in turul 2 la un turneu de Grand Slam.

Zhang este o sportiva venita din calificari, locul 133 mondial.

Este al doilea mare soc al zilei la Australian Open, dupa ce si Rafa Nadal a parasit competitia inca din primul tur.

11:25 19 Jan

Inca un break reusit de Zhang, situatie critica pentru Simona Halep. Este 5-3.

11:24 19 Jan

4-3 pentru Zhang, chinezoaica este aproape de prima calificare a carierei in turul 2 la un turneu de Grand Slam.

11:21 19 Jan

Chinezoaica reuseste si ea breakul si egaleaza, 3-3.

11:11 19 Jan

3-1 pentru Simona Halep, cu un break in fata. Romanca controleaza jocul in setul doi, lucrurile merg din ce in ce mai bine pentru Simona.

10:58 19 Jan

Simona Halep a pierdut primul set, meci teribil de greu in primul tur la Australian Open. Setul s-a incheiat cu un break reusit de chinezoaica.

10:52 19 Jan

Simona Halep se apropie la 4-5 si poate egala situatia daca isi castiga serviciul. Romanca a salvat o minge de set.

10:44 19 Jan

Se stie adversara Alexandrei Dulgheru in turul 2: Angelique Kerber, care a trecut in trei seturi de Misaki Doi, scor 6-7, 7-6, 6-3.

Kerber este locul 6 WTA.

10:42 19 Jan

Zhang conduce cu 5-2, Simona Halep urmeaza la serviciu.

10:34 19 Jan

Break reusit de Simona Halep, primul game castigat de romanca: 1-4. Poate fi momentul revenirii - ultima lovitura a game-ului a fost un lung de linie napraznic, urmat de un strigat eliberator al Simonei.

10:31 19 Jan

4-0 pentru Zhang in primul set! Chinezoaica face un meci fantastic, iar Simona nu isi revine.

Zhang (26 de ani) este locul 139 WTA si nu a trecut niciodata de primul tur intr-un turneu de Grand Slam.

10:23 19 Jan

4 mingi de break irosite de Simona Halep la scorul de 0-2. Chinezoaica se desprinde in primul set.

10:18 19 Jan

Chinezoaica Zhang a inceput meciul cu un game castigat pe serviciul Simonei Halep.

10:12 19 Jan

Irina Begu a fost eliminata in primul tur, dupa 3-6, 2-6 cu Johanna Larsson (48 WTA).

10:06 19 Jan

Primul mare soc la Australian Open: Rafa Nadal a fost eliminat in primul tur de Fernando Verdasco (47 ATP), scor 6-7, 6-4, 6-3, 6-7, 2-6.

09:35 19 Jan

Alexandra Dulgheru s-a calificat in turul 2, dupa 6-4, 6-2 cu Storm Sanders.

In turul 2, Dulgheru va intalni castigatoarea partidei dintre Angelique Kerber si Misaki Doi.

08:42 19 Jan

Andreea Mitu a fost eliminata in primul tur de nemtoaica Julia Goerges (45 WTA), scor 3-6, 4-6.

21:50 18 Jan

12:21 18 Jan

Wozniacki, eliminata

Maria Sarapova, finalista din 2015 a Openului Australiei, a debutat cu dreptul la editia din acest an a competitiei de la Melbourne, invingand-o in doua seturi, 6-1, 6-3, pe japoneza Nao Hibino, intr-o partida disputata luni.

Sarapova, numarul 5 pe lista favoritelor, o va avea ca adversara in turul urmator pe belarusa Aleksandra Sasnovici, car a dispus cu 6-3, 7-6 (2) de rusoaica Evghenia Rodina.

In schimb, daneza Caroline Wozniacki, cap de serie numarul 16 la primul turneu de Mare ?lem al anului, a fost eliminata in primul tur, inclinandu-se in trei seturi, 1-6, 7-6 (3), 6-4, in fata Iuliei Putinteva din Kazahstan.

Alte rezultate:
Eugenie Bouchard (Canada) - Aleksandra Krunic (Serbia) 6-3, 6-4
Monica Puig (Porto Rico) - Magda Linette (Polonia) 6-3 6-0
Irina Falconi (SUA) - Anna Tatishvili (SUA) 6-4, 3-6, 8-6
Katerina Bondarenko (Ucraina) - Ajla Tomljanovic (Croatia) 7-6 (2), 6-3
Svetlana Kuznetova (Rusia/N.23) - Daniela Hantuchova (Slovacia) 6-0, 6-2
Belinda Bencic (Elvetia/N.12) - Alison Riske (SUA) 6-4, 6-3
Roberta Vinci (Italia/N.13) - Tamira Paszek (Austria) 6-4, 6-2.

09:37 18 Jan

Victorie FULGER pentru Niculescu la Australian Open: 6-2, 6-1 cu Teliana Pereira

08:52 18 Jan

Meciul dintre Simona Halep si Shuai Zhang de la Australian Open va fi marti, nu inainte de ora 10:00

08:51 18 Jan

Serena Williams, numarul unu mondial, a debutat cu dreptul la Openul Australiei, primul turneu de Mare slem al anului, invingand-o in doua seturi, 6-4, 7-5, pe Camila Giorgi din Italia, intr-o partida disputata luni la Melbourne.

Detinatoarea titlului, care vizeaza al saptelea sau succes in turneul de la antipozi, nu a mai jucat un meci oficial din luna septembrie, dupa semifinala pierduta la US Open. in cursul pregatirilor pentru noul sezon, Williams a acuzat dureri la genunchi.

In fata italiencei Giorgi, numarul 35 mondial, Serena Williams nu a aratat insa niciun semn de suferinta pe parcursul celor doua seturi, disputate pe o caldura sufocanta, pe arena Rod Laver.

In turul al doilea, americanca o va infrunta pe taiwaneza Hsieh Su-Wei, care a dispus cu 3-6, 7-5, 6-1 de letona Jelena Ostapenko.

Poloneza Agnieska Radwanska, numarul 4 pe lista favoritelor, a debutat la randul ei cu o victorie la Openul Australiei, invingand-o in doua seturi, 6-2, 6-3, pe Christina McHale din Statele Unite.

Rusoaica Anastasia Pavliucenkova (N. 26) si slovaca Anna Karolina Schmiedlova (N. 27), detinatoarea titlului la Bucuresti, sunt primii capi de serie care au parasit turneul de la Melbourne, dar marea surpriza a fost produsa de rusoaica Margarita Gasparian, care a dispus de Sara Errani (N.17) cu 1-6, 7-5, 6-1.

Rezultate (turul 1):
Han Xinyun (China) - Mariana Duque-Marino (Columbia) 6-2, 2-1 (abandon Duque-Marino)
Agnieszka Radwanska (Polonia/N.4) - Christina McHale (SUA) 6-2, 6-3
Kurumi Nara (Japonia) - Oceane Dodin (Franta) 7-6 (2), 6-2
Lauren Davis (SUA) - Anastasia Pavliucenkova (Rusia/N.26) 1-6, 6-3, 6-4
Daria Kasatkina (Rusia) - Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia/N.27) 6-3, 6-3
Hsieh Su-Wei (Taiwan) - Jelena Ostapenko (Letonia) 3-6, 7-5, 6-1
Kristina Mladenovic (Franta/N.28) - Dominika Cibulkova (Slovacia) 6-3, 6-4
Wang Qiang (China) - Sloane Stephens (SUA/N.24) 6-3, 6-3
Serena Williams (SUA/N.1) - Camila Giorgi (Italia) 6-4, 7-5
Maria Sakkari (Grecia) - Wang Yafan (China) 6-4, 1-6, 6-3
Magdalena Rybarikova (Slovacia) - Yanina Wickmayer (Belgia) 3-6, 6-3, 7-5
Anna-Lena Friedsam (Germania) - Lourdes Dominguez Lino (Spania) 7-6 (3), 2-6, 6-1
Margarita Gasparian (Rusia) - Sara Errani (Italia/N.17) 1-6, 7-5, 6-1
Daria Gavrilova (Australia) - Lucie Hradecka (Cehia) 7-6 (3), 6-4
Carla Suarez Navarro (Spani/N.10) - Viktorija Golubic (Elvetia) 7-5, 6-4
Nicole Gibbs (SUA) - Klara Koukalova (Cehia) 6-2, 2-6, 6-1
Petra Kvitova (Cehia/N.6) - Luksika Kumkhum (Thailanda) 6-3, 6-1

08:33 18 Jan

A inceput meciul Monicai Niculescu cu Teliana Pereira din Brazilia. Start bun de meci pentru romanca. A reusit un break si conduce cu 2-0

20:48 17 Jan

11:11 17 Jan

Halep: "Ma simt mult mai bine, chiar daca am racit putin"

"Ma simt mult mai bine acum, am jucat mai multe zile fara sa mai simt durere, asa ca ma simt pregatita sa incep si sper sa fiu sanatoasa pana la final. Sunt putin racita, am nasul infundat, dar nu este nimic periculos, e normal. Este din cauza aerului conditionat", a spus Halep intr-o conferinta de presa sustinuta la Melbourne.

"Am venit aici fara asteptari, am avut un singur turneu inaintea acestui Grand Slam. Dar ma simt bine, sunt increzatoare, nu se stie niciodata. Trebuie doar sa merg pe teren si sa profit de sansa mea.

Obiectivul meu in acest an este doar sa fiu sanatoasa, pentru ca nu am inceput anul foarte bine. In tenis, vreau sa castig un Grand Slam, dar nu stiu daca se va intampla in acest an. Sa am meciuri si turnee bune si sa joc asa cum imi doresc", a mai spus romanca.

Simona Halep a vorbit si despre revenirea Serenei Williams pe terenul de tenis, dupa o perioada mai putin buna.

"Este suficient de puternica sa revina in forta, multi jucatori sufera accidentari in aceasta perioada. Stiu cum este sa fii accidentat, nu este usor sa te antrenezi, nu poti sa fii 100% pe teren, dar daca joci fara durere iti revii imediat", a conchis Halep.

11:03 17 Jan

Halep are sansa a treia

Simona Halep este cea de-a treia favorita de la Australian Open in acest an. Acesta le urmeaza pe Serena Williams, locul 1 WTA, dar si pe Vika Azarenka, sportiva care ocupa doar locul 16 mondial.

Azarenka este creditata cu sanse mai mari la castigarea mareul trofeu decat Halep, Muguruza, Sharapova ori Kvitov

18:14 16 Jan

Romancele s-au distrat inainte de Australian Open la petrecerea jucatoarelor. Alexandra Dulgheru si Irina Begu au postat cateva fotografii pe conturile lor de Facebook. 







18:06 16 Jan

"A fost un antrenament bun"  - Simona s-a pregatit deja pe arena principala de la Melbourne si a anuntat ca e gata pentru debut. Anul trecut Simona a obtinut cea mai buna performanta a ei in Australia, sferturile de finala. 

18:02 16 Jan

Australian Open incepe luni la Melbourne! Sunt cinci romance calificate pe tabloul principal, iar prima care intra in competitie este Monica Niculescu. Ea o va intalni pe brazilianca Teliana Pereira luni, de la ora 5 dimineata. 

Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgheru si Andreea Mitu vor juca marti.

Adversarele romancelor
Simona Halep - Shuai Zhang
Alexandra Dulgheru -  Storm Sanders
Irina Begu - Johanna Larsson
Andreea Mitu - Julia Goerges
Monica Niculescu - Teliana Pereira

Next: 2. Vezi urmatoarea pagina »
300x250
ULTIMELE STIRI
300x250
VIDEO PROTVPLUS.RO
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!