FOTO Asta înseamnă să îl arbitrezi pe Nick Kyrgios. Imaginea turneului de la Australian Open nu vine din partea unui jucător

Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 13:53
Data actualizarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 13:38

Nick Kyrgios i-a dat dureri de cap serioase experimentatului arbitru de scaun, Carlos Bernardes. 

Enervat deopotrivă de publicul australian și arbitrul de scaun în meciul pierdut în favoarea numărului 2 ATP, Daniil Medvedev, Nicholas Kyrgios (26 de ani, 115 ATP) l-a atacat pe oficialul partidei, Carlos Bernardes, în timpul conferinței de presă susținute după încheierea meciului. 

Într-un moment tensionat al primului set, la scorul de 40-egal, 4-4, Nicholas Kyrgios și-a îndreptat privirea către public și le-a transmis, după un prim serviciu trimis afară, următoarea rugăminte: „Ați putea, vă rog, să nu mai strigați când servesc, în p*** mea? Vă mulțumesc, apreciez,” a spus Kyrgios.

Conflict fără margini între Nick Kyrgios și arbitrul Carlos Bernardes

Kyrgios a fost avertizat de arbitru pentru limbaj licențios, dar și pentru că ar fi întârziat repunerea în joc a mingii. „Nu uita, ăsta e meciul meu cu el. Nu îl ruina setând cronometrul prea devreme,” i-a transmis Nicholas Kyrgios arbitrului de scaun, Carlos Bernardes, referindu-se la cele 25 de secunde obligatoriu de respectat între serve. 

Scandalul dintre Nick Kyrgios și arbitrul de scaun a continuat și în startul setului trei, când Kyrgios i-a transmis acestuia: „Nu mi-ar putea păsa mai puțin de ce spui tu.” „Nici mie,” i-a replicat Carnos Bernardes, cei doi certându-se după o avertizare acordată pentru tragere de timp, în contextul în care Kyrgios a întârziat reluarea jocului, ducându-se lent către locul unde avea așezat prosopul. 

„I-am spus arbitrului să spună publicului să nu mai strige între servicii. Sincer, cred că e treaba arbitrului de scaun să controleze publicul, în loc să încerce să devină vedeta meciului. Nimeni nu a venit să îl vadă pe arbitru jucând tenis. Asta e slujba lui, să controleze publicul și să monitorizeze, cu bun simț. De exemplu, să acorzi avertizare pentru tragere de timp la 0-40 nu înseamnă să controlezi publicul. 

Cred că spectatorii au fost minunați. Așa-zis cel mai spectaculos jucător joacă acasă în arena principală, te aștepți ca publicul să se comporte așa. Știu că tenisul e un sport al gentlemenilor, dar mai devreme sau mai târziu trebuie să îmbrățișezi un alt fel de energie în acest sport, altfel va muri. E atât de simplu,” a declarat Nick Kyrgios după eșecul suferit în turul secund al Openului Australian. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!