Tenis

FOTO Asta înseamnă să îl arbitrezi pe Nick Kyrgios. Imaginea turneului de la Australian Open nu vine din partea unui jucător

Nick Kyrgios i-a dat dureri de cap serioase experimentatului arbitru de scaun, Carlos Bernardes. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 13:53
Data actualizarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 13:38

Enervat deopotrivă de publicul australian și arbitrul de scaun în meciul pierdut în favoarea numărului 2 ATP, Daniil Medvedev, Nicholas Kyrgios (26 de ani, 115 ATP) l-a atacat pe oficialul partidei, Carlos Bernardes, în timpul conferinței de presă susținute după încheierea meciului. 

Într-un moment tensionat al primului set, la scorul de 40-egal, 4-4, Nicholas Kyrgios și-a îndreptat privirea către public și le-a transmis, după un prim serviciu trimis afară, următoarea rugăminte: „Ați putea, vă rog, să nu mai strigați când servesc, în p*** mea? Vă mulțumesc, apreciez,” a spus Kyrgios.

Conflict fără margini între Nick Kyrgios și arbitrul Carlos Bernardes

Kyrgios a fost avertizat de arbitru pentru limbaj licențios, dar și pentru că ar fi întârziat repunerea în joc a mingii. „Nu uita, ăsta e meciul meu cu el. Nu îl ruina setând cronometrul prea devreme,” i-a transmis Nicholas Kyrgios arbitrului de scaun, Carlos Bernardes, referindu-se la cele 25 de secunde obligatoriu de respectat între serve. 

Scandalul dintre Nick Kyrgios și arbitrul de scaun a continuat și în startul setului trei, când Kyrgios i-a transmis acestuia: „Nu mi-ar putea păsa mai puțin de ce spui tu.” „Nici mie,” i-a replicat Carnos Bernardes, cei doi certându-se după o avertizare acordată pentru tragere de timp, în contextul în care Kyrgios a întârziat reluarea jocului, ducându-se lent către locul unde avea așezat prosopul. 

„I-am spus arbitrului să spună publicului să nu mai strige între servicii. Sincer, cred că e treaba arbitrului de scaun să controleze publicul, în loc să încerce să devină vedeta meciului. Nimeni nu a venit să îl vadă pe arbitru jucând tenis. Asta e slujba lui, să controleze publicul și să monitorizeze, cu bun simț. De exemplu, să acorzi avertizare pentru tragere de timp la 0-40 nu înseamnă să controlezi publicul. 

Cred că spectatorii au fost minunați. Așa-zis cel mai spectaculos jucător joacă acasă în arena principală, te aștepți ca publicul să se comporte așa. Știu că tenisul e un sport al gentlemenilor, dar mai devreme sau mai târziu trebuie să îmbrățișezi un alt fel de energie în acest sport, altfel va muri. E atât de simplu,” a declarat Nick Kyrgios după eșecul suferit în turul secund al Openului Australian. 

Modifică setările cookies