Adevaratul motiv pentru care Emil Boc a fost sef de galerie in Cehia! Planul pus la cale pentru 2020

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Februarie 2019, 15:02
Data actualizarii: Luni 11 Februarie 2019, 15:07

Primarul Clujului a batut toba si a strigat pana a ragusit in primul rand al galeriei echipei Romaniei la intalnirea de Fed Cup cu Cehia.  

Desi depasiti net din punct de vedere numeric de fanii cehi, cei cativa zeci de romani prezenti in tribunele Ostravar Arena au dominat fondul sonor si s-au exprimat entuziast, fiind de real ajutor echipei Romaniei in tensionatul duel cu Cehia. Galeria tricolora a fost condusa in mod suprinzator de galaciosul Emil Boc, fostul premier al Romaniei si actualul primar al Clujului, care, desi este cunocut ca o persoana mai putin impetuoasa, acum a batut cu sete in toba, a aplaudat si a scandat incurajari pentru fetele noastre urcat cu picioarele pe scaunele tribunei.

Se pare ca Emil Boc a ajuns in Cehia la invitatia lui George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis si un apropiat al lui Ion Tiriac. In ultimele luni, s-a scris ca Tiriac, cel mai bogat roman in ultimii 5 ani (1,8 miliarde de euro), ar fi negociat cu WTA pentru a cumpara una dintre cele patru licente disponibile incepand cu 2020, iar gazda noului turneu urmeaza sa fie Clujul. 

Relatiile Tiriac - Bucuresti au devenit glaciale

In ultimul timp, relatia dintre Tiriac si autoritatile centrale de la Bucuresti s-au racit considerabil. In primul rand, el nu a fost ajutat de guvern sa primeasca fonduri europene pentru constructia patinoarului de 3,6 milioane de euro din Otopeni, asa cum se intamplase cu unele facilitati sportive din cadrul cartierului rezidential "Stejarii Country Club". De curand acesta a sustinut ca autoritatile vor chiar sa demoleze patinoarul, desi, in acest moment, este singurul functional din Bucuresti, pentru ca ar fi fost ridicat pe un teren ce urmeaza sa fie expropriat pentru a se construi noua linie ferata catre Aeroportul Otopeni, in vederea organizarii Euro 2020 in tara noastra. Nu in ultimul rand, Primaria Municipiului Bucuresti si Guvernul Romaniei nu s-au omorat cu firea pentru a prelua Arenele BNR din administrarea BNR si pentru a concesiona ulterior baza sportiva omului de afaceri in vederea inceperii procesului de reabilitare, desi Tiriac a organizat un lobby puternic in acest sens.  

Maghiarii vor sa preia licenta Hungarian Open, iar primarul Madridului ii pune bete in roate

Incepand din 2017, turneul BRD Nastase-Tiriac Trophy (ATP 250) s-a mutat de la Bucuresti la Budapesta, devenind Hungarian Open (si fiind sponsorizat de Gazprom, companie de stat ruseasca care se afla sub sanctiuni adoptate de SUA), dupa pierderea avizului ISU de catre Terenul Central de la Arenele BNR. Se pare ca, de la 30 aprilie 2019, guvernul maghiar vrea sa inceapa constructia unui centru ultramodern dedicat exclusiv tenisului si sa preia si turneu WTA de la Bucuresti, organizat acum pe terenurile secundare ale Arenelor BNR, in conditii improvizate. Insa, maghiarii ar planui sa preia licentele de la Tiriac si sa controleze complet cele doua turnee, care ar fi folosite pentru revitalizarea "sportului alb" in tara vecina. Mai mult, Tiriac a avut probleme anul trecut cu organizarea turneului de tenis de la Madrid (Mutua Madrileña Madrid Open), acolo unde primarul Manuela Carmena nu pare la fel de darnica precum predecesorii sai pentru a ajuta financiar si logistic competitia miliardarului roman.

Din 2020, vom avea turneu WTA 250 la Cluj

Ion Tiriac pare sa fie acum foarte interesat de o colaborare cu edilul Clujului, oras care a gazduit ultimele infruntari ale echipelor Romaniei de Fed Cup si Cupa Davis. "Vreau sa cumpar anul asta un turneu de tenis. Daca este un turneu indoor, se joaca la Cluj. Am vorbit cu Boc, are sala, are de toate. WTA face o noua serie de turnee. Va fi cu premii de 1 milion de euro. Sunt 4 turnee, iar eu vreau sa cumpar unul dintre ele, care sa fie la o data buna. Cred ca un turneu feminin mai mare de 250 puncte WTA isi are locul in Romania. Daca Clujul e, Clujul sa fie", dezvaluia Ion Tiriac.

Odata cu deplasarea lui Emil Boc in Cehia, acolo unde a fost primit calduros de oficiali si sportive, fiind chiar invitat de onoare al delegatiei Romaniei, devine tot mai clar ca Ion Tiriac s-a inteles cu primarul Clujului pentru organizarea turneului in Transilvania. Conform intelegerii, Primaria Cluj ar trebui sa puna la dispozitie mai multe sali din localitate (Sala Polivalenta - 10.000 locuri, Sala Sporturilor "Horia Demian" - 3.000 locuri, plus Parcul Sportiv Universitar "Prof. dr. Iuliu Hatieganu", dar si alte locatii mai mici pentru antrenament), se va ocupa de suprafata de joc, cazari, transport, securitate, voluntari, avize si alte activitati administrative, in timp ce Tiriac va veni in asociere cu licenta turneului, cu know-how-ul si cu banii de premiere, din surse proprii sau finantate de sponsori.   

Autor: Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!