VIDEO EXCLUSIV Cum se va numi echipa Ministerului Agriculturii dacă trec amendamentele lui Dîncu: „Varză! La dezvoltare va fi beton”

superfanii Florin Lovin Mihai Mironica SuperFanii
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 20 Aprilie 2023, 13:11
Data actualizarii: Joi 20 Aprilie 2023, 20:26

Vasile Dîncu a propus, alături de câțiva colegi, unele amendamente la Legea Sportului, care, dacă ar intra în vigoare, ar permite instituțiilor statului să finanțeze echipe profesioniste de fotbal.

În acest context, Mihai Mironică și Radu Buzăianu, alături de invitatul lor, Florin Lovin, au încercat să le facă o scurtă caracterizare a echipelor care ar urma să fie înființate de diferite ministere după ce Legea Sportului ar fi modificată.

„Ce văd la noi este groaznic... O aberație mai mare nu există, ca un minister să aibă o echipă de fotbal. OK, cineva scoate o inepție din asta pe piața, dar ce facem cu cei care o susțin, că e susținută de la nivel înalt. Mă uitam la Anghel Iordănescu... ce interes să aibă el? Că din puncte de vedere financiar nu are sigur interes. Cum să spui că așa ajuți sportul? Nu. Trebuie să dai niște facilități, prin care să ofere pârghii privatului prin care să investească mai mult în fotbal”, a fost declarația lui Florin Lovin, care a deschis o adevărată dezbatere despre cum ar trebui să se numească echipele altor ministere și ce caracteristi principale ar putea să aibă.

Echipa Ministerului Dezvoltării va fi beton

Radu Buzăianu: „Național Arena este un stadio contruit pe banii primăriei, dar nu este blocat de un club că este patronul sau mai știu eu cine mai șmecher decât ceilalți. Infrastructură, asta trebuie să facă statul român. Dar conform acestui amendament depus de Vasile Dîncu, foarte important, pot să-și facă și celelalte ministere echipe de fotbal sau doar cele care au avut echipe de fotbal pe vremea lui Ceaușescu?”, s-a întrebat retoric Radu Buzăianu. 

„Cu siguranță toate ministerele ar putea să-și facă echipe de fotbal”, i-a răspuns Mihai Mironică.

„Deci poate să-și facă și nea Petrică Daea o echipă la Agricultură, pentru că există expresia <<jucători de câmp>>, deci mi s-ar părea o idee bună. Și în Europa ar putea să joace cu „cormoranii”, cum le spuneți voi celor de la Liverpool”, și-a completat jurnalistul discursul.

„Și jucătorii ăia de câmp să fie varză”, l-a complet Mihai Mironică, care apoi a continuat: „E de așteptat, totuși, ca echipa Ministerului Agriculturii să fie varză... în comparație cu alte echipe, iar cea de la Ministerul Dezvoltări... beton”.

Radu Buzălin: „Mă gândeam la cei de la Ministerul Sănătății, ei ar avea antrenor deja, că lui Alexa i se spunea <<Chirurgul>>”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!