„Răzbunarea lui Tătărușanu! Tăcutul s-a ridicat cu aceeași aură!” Ce scrie Gazzetta dello Sport despre portarul român 

Ciprian Tatarusanu AC Milan Gazzetta dello Sport Stranieri
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 19 Februarie 2023, 15:34
Data actualizarii: Duminica 19 Februarie 2023, 15:37

AC Milan a ajuns la trei victorii consecutive cu Ciprian Tătărușanu (37 ani) în poartă. 

Portarul român a fost ținta criticilor după meciurile din startul anului în care a încasat numeroase goluri. Deși presa italiană l-a criticat dur, Tătărușanu a primit încrederea lui Stefano Pioli și a fost apărat și de foști fotbaliști ai lui AC Milan, care acuzau mai degrabă apărarea echipei pentru golurile încasate.

Goalkeeper-ul a ajuns la trei meciuri consecutive fără gol încasat, trei meciuri pe care AC Milan le-a câștigat cu 1-0. Românul a avut intervenții decisive în ultimele meciuri, astfel că presa italiană se „dă pe brazdă”. 

Articol din Gazzetta dello Sport dedicat lui Ciprian Tătărușanu

Jurnalistul italian Francis Pietralla i-a dedicat portarului român un articol în Gazzetta dello Sport intitulat „Nu te îngrijora, Milan nu te îngrijora: răzbunarea lui Tătărușanu”. Fotbalistul a fost supranumit „tăcutul”, iar prestațiile și echilibrul de care a dat dovadă i-au fost analizate. 

„Portarul a încheiat trei meciuri fără gol încasat, nu s-a mai întâmplat din 2017, când se afla în poarta lui Nantes. Imaginea din derby, toți împotriva lui după o ieșire în gol, a fost ștearsă. Acum vine Maignan. 

Tăcutul a revenit pe drumul său cu zen-ul care îl face să se remarce. Niciodată ranchiunos, niciodată obosit, întotdeauna respectuos față de critici și judecată. Chiar și când fanii l-au arătat cu degetul: 'totul e vina lui Tătărușanu'. De această dată, Tătă s-a ridicat și și-a urmat cursul obișnuit, trei meciuri consecutive fără gol și tot atâtea victorii ale rossonerilor. Toate cu aceeași aură de pace pe care o poartă de o viață. 

TĂCUTUL - I-a luat lui Tătă ceva să o recâștige pe Milan. A trebuit să treacă prin furtună ținând frâiele ferm în mâini, la mila vântului și tornadelor. A primit palme - patru de la Lazio, cinci de la Sassuolo, trei de la Inter, dar Pioli l-a apărat întotdeauna. Va pleca de la Milan în iunie când îi expiră contractul, însă așteptând revenirea lui Maignan între buturi el rămâne 'SpiderMan' cu o viață liniștită într-o vilă în afara orașului Milano, unde se bucură cu cei trei copii și Antoaneta. Emblema băiatului care a driblat reflectoarele toată viața, chiar și când a semnat cu AC Milan. 

În 2020 a ajuns singur în mașină, s-a oprit la un hotel lângă San Siro și și-a făcut vizita medicală ziua următoare. Anul trecut a pus mâna pe titlu salvând penalty-ul lui Lautaro în derby. Titlul îi aparține și lui”, au scris italienii. 

Cifrele lui Ciprian Tătărușanu în acest sezon

Fostul internațional român a avut un sezon încărcat, până în clipa actuală. Cu Maignan indisponibil din cauza unei accidentări, Tătărușanu a susținut poarta lui AC Milan din toate încheieturile, chiar dacă în unele meciuri a fost aspru criticat de presa din italiană.

Goalkeeperul a bifat 16 apariții în echipamentul trupei de pe San Siro în actuala stagiune, a reușit în patru meciuri să blocheze poarta cu succes și a încasat 22 de goluri per total.

  • 1,98 m este înălțimea lui Tătărușanu
  • 73 de meciuri are portarul la națională
  • Tătărușanu e câștigător Scudeto în 21/22 cu Milan
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!