valeriu iftime Galatasaray Olimpiu Morutan Stranieri

„L-am stricat noi!” Iftime a vorbit deschis despre lipsa de formă a lui Moruțan la Galatasaray

Olimpiu Moruțan a semnat cu Galata în vara anului 2021, însă nu s-a adaptat în Turcia, iar presa locală anunță că ar putea reveni în această vară în România.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 31 Martie 2022, 13:32
Data actualizarii: Joi 31 Martie 2022, 13:37

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, club unde Moruțan a activat între 2016 și 2018, este de părere că principalii vinovați pentru eșecul lui Moruțan sunt chiar oficialii de la FCSB și Botoșani, care i-au creat o imagine falsă fotbalistului de bandă.

Iftime: „Faptul că fotbalul românesc nu performează!”

„E o chestiune complicată. Nu e o discuție doar despre Moruțan, ci despre toți fotbaliștii români, care joacă în afară și care nu performează. Noi suferim mult la educație.

Problema e că ei au fost învățați de mici cu mulți bani, cu comoditate. Eu când spuneam acum două luni să nu-l mai lăudați atât pe Moruțan de parcă a făcut nu știu ce… copilul își pierde mințile. Și-ar fi pierdut mințile oricine ar fi fost în poziția lui.

Are niște bani, i se pare că e bine… starea de confort niciodată nu produce. Iar el este într-o stare de confort, pentru că, să ai 22 de ani și 20.000 de euro, casă… Păcat, e un talent deosebit, dar l-am stricat noi. L-am stricat eu, l-a strica Becali… toți, cei care am pus mâna pe el, l-am stricat, din moment ce omul acesta nu a ajuns fotbalist.

A intrat în hora asta româneasacă: «fotbalistul mare», «extraordinar», «cel mai bun», «talent». Toți jucătorii români talentați se pulverizează, din cauza educației. Iar toți, cei care suntem în fotbal, suntem vinovați! De la Burleanu și până la cel din divizia a treia.

Faptul că fotbalul românesc nu performează… e o vină pe care o purtăm toți. Toți arătăm cu degetul, ca în politică, ca în viață, ca peste tot. Dacă îți merge prost în famailie, nu-i vinovat vecinul, ești vinovat tu. Dacă fotbalul merge prost, suntem vinovați toți din fotbal”, a susținut Valeriu Iftime, potrivit Fanatik.

Olimpiu Moruțan a semnat cu Galatasaray pe 25 august 2021. 38 de meciuri a adunat fotbalistul de 22 de ani în tricoul turcilor, reușind să marcheze patru goluri și să ofere trei pase decisive.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!