Deian Sorescu FCSB Raków Czestochowa Virgil Ghita Stranieri

„Dacă faci asta se debarasează de tine!” Detalii despre antrenorul care l-a făcut pe Deian Sorescu să semneze cu FCSB 

Deian Sorescu (25 ani) a semnat cu FCSB în această iarnă, sub formă de împrumut. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 22 Ianuarie 2023, 16:24
Data actualizarii: Duminica 22 Ianuarie 2023, 16:28

Jucătorul a fost împrumutat de roș-albaștri până la finalul sezonului de la Rakow, echipă care l-a transferat în urmă cu un an. Deian Sorescu nu a reușit să se impună la gruparea poloneză, astfel că a ales să plece, profitând de faptul că echipa sa a fost cazată în același hotel în cantonament cu FCSB-ul, care are și clauză de cumpărare.

Fostul căpitan dinamovist a ales să revină în țară din cauză că nu primea minute în Polonia, după cum a dezvăluit chiar el, sperând să rămână pe radarul naționalei. Jucătorul român care evoluează în Polonia, Virgil Ghiță, însă la Cracovia, a vorbit despre antrenorul lui Rakow și exigența lui. 

Virgil Ghiță, despre antrenorul lui Rakow 

Fostul fotbalist de la Farul a dezvăluit că Marek Papszun, antrenorul principal al lui Rakow, este extrem de exigent și, asemenea lui Dan Petrescu, îi place să aibă un lot numeros pe care să îl ruleze. Deian Sorescu nu mai intra însă în planurile tehnicianului, astfel că a ales să plece. 

„Mă înţeleg bine cu el (n.r. Sorescu), îl ştiu de atâţia ani, am fost la loturi împreună. El stătea departe de noi, la două ore cu maşina, un oraş micuţ, poate şi asta a contat pentru el. Poate nu s-a integrat cum trebuie, echipă mai grea, antrenor mai dificil un pic, poate era obişnuit cum a fost la Dinamo, nu ştiu ce l-a făcut să ia decizia asta, dar sper să îi fie mai bine.

Din ce am auzit, nu ştiu cum e exact, dar, din ce am auzit, e un tip dificil, un tip foarte exigent, un tip care îţi zice lucrurile pe faţă şi, dacă îi ieşi din cuvânt, se debarasează de tine sau te pune imediat la punct.

Ideea e că nu stătea pe bancă la Rakow, antrenorul acesta are mulţi jucători şi îi place să îi rotească. Adică, dacă te uiţi pe statistică, cam toţi jucătorii au cam acelaşi număr de minute.

Nu pot să zic nimic în numele lui, dar, în numele meu, nu ştiu de ce ar fi mai aproape de naţională acolo decât în Polonia. Mi se pare un campionat cu un nivel mai ridicat decât al nostru”, a declarat Virgil Ghiță conform Orange Sport. 

Ce a declarat Deian Sorescu după plecarea de la Rakow

„Cel mai important e să joc, asta e prioritar, ăsta a fost și motivul plecării mele, unde mă va folosi Mister, acolo încerc să dau 100%. Sincer, mă simt ca fundaș mai mult bine, vin cu fața spre joc, am mereu jocul în față și posibilitatea de a lua decizia mai repede

Nu sunt un jucător să am jocul în spate, văd mai bine așa, dar asta e, unde voi fi folosit voi evolua și dau 100%. Am vorbit cu antrenorul clar despre poziție, cum joc, cum sunt, rămâne între mine și el, i-am zis, oriunde decide în meciul respectiv, la mijloc, fundaș, oriunde, sunt pregătit și dau 100%”, spunea Deian Sorescu după ce a jucat amicalul cu Pogon Szczecin, scor 0-2.


Deian Sorescu a pus capăt speculațiilor despre postul pe care va evolua la FCSB: "Am vorbit cu antrenorul clar" pe www.sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!