Ronaldo Deaconu Shaanxi Chang an Athletic Stranieri

„Am găsit Gaz Metan de China!” Ronaldo Deaconu, perioadă de coșmar la noua echipă! A jucat azi, apoi și-a reziliat contractul 

Ronaldo Deaconu (25 ani) este urmărit de problemele pe care le-a trăit și în România, la Gaz Metan Mediaș. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 05 Iulie 2022, 16:24
Data actualizarii: Marti 05 Iulie 2022, 16:27

Fotbalistul român s-a transformat în iarnă la Shaanxi Chang'an Athletic, din liga a doua chineză, însă nu a scăpat de problemele care i-au dat bătăi de cap și în România. Deaconu și-a reziliat contractul cu Shaanxi în cursul zilei de marți, imediat după ce s-a încheiat meciul cu Kunshan, 1-1, anunță GSP. 

Jucătorul nu a încasat niciun salariu de la transfer și până în prezent, astfel că a decis să își rezilieze unilateral contractul. Ronaldo Deaconu notificase clubul pentru plata datoriilor, fără succes însă. 

Ronaldo Deaconu s-a despărțit de Shaanxi Chang'an Athletic

Românul a jucat în prima repriză a meciului de azi, fiind schimbat cu două minute înainte de pauză. Imediat după fluierul final, Deaconu i-a anunțat pe șefii clubului că și-a reziliat contractul. 

Ronaldo Deaconu a vorbit despre situația prin care a trecut, comparând-o cu cea de la Gaz Metan Mediaș.

„În viață și într-un meci de fotbal nu poți să antrenezi norocul. Am terminat meciul de azi și la două minute am reziliat contractul. Asta după parcurgerea procedurilor legale care îmi dau dreptul să reziliez. 

Motivul? Am intrat în a șasea lună de contract și nu am primit nici un yuan (n.r. moneda din China) din salariu. Mi-am făcut datoria pe plan sportiv, marcând câteva goluri, ajutându-mi echipa.

Îi înțeleg în privința blocajului financiar pe care îl au. Practic, am găsit aici Gaz Metan de China. Doar că, în loc de compania de gaze, aici trebuie să finanțeze compania locală de apă.

China e o țară minunată. Oamenii de la echipă mi-au dat încredere. Fanii mă iubesc, iar sentimentul e reciproc. Doar că fotbalul a devenit o mare aventură, ca un joc de poker. A fost o experiență grea, ca la Gaz Metan. Dar ambele experiențe m-au călit. Merg mai departe, mai puternic. 

Ofertele trebuie să vină pentru că am continuat forma sportivă bună. Am fost om de bază pentru echipă. Privesc către viitor cu mare încredere, pentru că viața de fotbalist m-a călit foarte mult. Poate chiar mai mult decât era necesar”, a declarat Deaconu pentru GSP

  • un milion de euro este cota lui Ronaldo Deaconu conform Transfermarkt.  
  • 3 goluri a marcat în 5 meciuri jucate în acest sezon pentru Shaanxi Chang'an Athletic.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!