Un fotbalist roman a refuzat nationala ITALIEI: "Romania e tara mea si neamul meu"

Exista si fotbalisti romani pentru care dragostea fata de tara natala este mai presus de orice!

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Februarie 2010, 14:40
Data actualizarii: Marti 09 Februarie 2010, 16:06

Este si cazul fotbalistului Sergiu Suciu, care joaca la Torino, in serie B si traieste de cinci ani in Italia.

Mijlocas central, Suciu are 19 ani si  a impresionat la Torino, unde recent, a dat doua goluri in cel mai tare turneu de juniori din lume – cel de la Viareggio. Si cum orice fotbalist bun e vazut imediat , italienii au vrut sa-l ia la nationala lor. A refuzat imediat!

“Antrenorul nationalei de tineret a Italiei, Casiraghi, m-a urmarit sezonul trecut si mi-a facut ceva propuneri. L-am refuzat din start. Chiar daca traiesc de la 13 ani aici, pentru mine doar Romania exista, stiu doar “Desteapta-te Romane”. Ce daca am crescut in Italia, Romania e tara mea si neamul meu”, a spus Suciu in exclusivitate pentru www.sport.ro

Suciu a fost convocat anul trecut la nationala Under 19 a Romaniei pentru 6 meciuri, dar conform regulamentelor in vigoare impuse de FIFA putea sa evolueze pentru nationala unei alte tari!

Suciu a ajuns in Italia la 13 ani, alaturi de parintii sai care lucrau acolo si a dat probe de joc la Torino dupa ce l-a impresionat pe unul din apropiatii clubului. Suciu a trecut apoi prin toate etapele junioratului, fiind imprumutat in vara in Serie C2, la Legnano. A revenit la Torino la finalul turului si acum este in lotul primei echipe si joaca pentru echipa de tineret in turneul de juniori de la Viareggio.

"Viitorul meu se leaga de AC Torino. Nu ma intereseaza nici o oferta", a mai spus Suciu pentru www.sport.ro

COMENTEAZA AICI GESTUL PATRIOTIC AL LUI SERGIU SUCIU
 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies