VIDEO Thriller în duelul renegaților de la naționala României! Meci nebun în Ekstraklasa

Valentin Cojocaru Bogdan Tiru Echipa Nationala edward iordanescu Ekstraklasa Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 09 Decembrie 2023, 08:52
Data actualizarii: Sambata 09 Decembrie 2023, 08:56

Valentin Cojocaru și Bogdan Țîru au fost adversari în Pogon Szczecin - Warta Poznan.

Pogon Szczecin - Warta Poznan, meci din etapa a 18-a din campionatul Poloniei, i-a adus față în față pe portarul Valentin Cojocaru, integralist la gazde, și Bogdan Țîru, titular în centrul defensivei la oaspeți și schimbat în minutul 70, doi dintre fotbaliștii care au criticat selecția lui Edward Iordănescu la naționala României.

Warta a deschis scorul (Maciej Zurawski 9), apoi în a doua repriză gazdele au revenit și au făcut 3-1 (Mariusz Fornalczyk 50, Jakub Bartkowski 61 - autogol și veteranul Kamil Grosicki 78).

Pogon a cedat inexplicabil pe final și a primit două goluri (Dimitris Stavropoulos 82, Kajetan Szmyt 90+1), iar meciul s-a încheiat 3-3.

Pogon Szczecin este pe locul 6 în Ekstraklasa, iar Warta Poznan ocupă poziția 12.

Valentin Cojocaru & Bogdan Țîru vs Edward Iordănescu

Cojocaru a acuzat recent selecția făcută pe ”pile” la națională, în condițiile în care, spune goalkeeper-ul, el este cel mai bun portar din Polonia, campionat peste cel al României, și nu face gafele pe care le face în schimb titularul dintre buturi de la reprezentativa ”tricolorilor”.

”Drăguțului jucător îi amintesc un lucru (...). E un băiat pe care l-am considerat talentat, dar care nu a intrat în circuitul naționalei, nu prea a fost convocat nici înainte să vin eu aici. El a fost monitorizat. Antrenorul de portari pe care îl avem, Leo Toader, nu a pierdut vreun meci al lui.

Noi avem portari buni, talentați, dacă nu a fost convocat e pentru că așa am decis eu”, a contraatacat selecționerul Iordănescu junior.

”Revenirea la naționala României? Nu vreau să vorbesc prea multe despre acest subiect. Nu am fost convocat nici când jucam la Jagiellonia, ceea ce mi s-a părut ciudat pentru că sunt de părere că nivelul din Ekstraklasa (n.r. – prima ligă poloneză) este superior primei ligi din România.

Nici Virgil Ghiță, aflat într-o formă bună la Cracovia, nu primește convocări. Nu cred că este corect, dar asta e doar părerea mea. Cred că subiectul despre convocare este închis pentru mine”, a spus și Bogdan Țîru zilele trecute.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!