Stranieri

Telefonul dupa care Pantilimon a acceptat transferul care il face TITULAR in Anglia! Ce i s-a promis ca sa mearga la Sunderland

Dupa doi ani la Manchester city, Costel Pantilimon a plecat la Sunderland, unde poate pentru prima oara sa spuna ca va juca in Premier League.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Iunie 2014, 17:11
Data actualizarii: Joi 19 Iunie 2014, 17:14

Pantilimon a povestit intr-un interviu pentru site-ul FRF ce l-a convins sa accepte mutarea la Sunderland. Dialogul cu Gustavo Poyet a fost decisiv:

"E un privilegiu si o onoare pentru mine ca am semnat cu Sunderland, o echipa de traditie, cu o istorie extraordinara si cu fani patimasi."

"Am plecat de la Manchester City si imi doream un club cu aspiratii inalte, care sa joace la un nivel ridicat si care sa-si doreasca sa faca performanta. Dupa ce am vorbit cu antrenorul Gustavo Poyet, am realizat ca Sunderland este clubul potrivit pentru mine. Sincer, abia astept sa incep pregatirile."

"Am preferat Sunderland, unde am fost dorit de antrenor, un lucru care ma bucura foarte mult. Sunderland este un club puternic, cu jucatori foarte buni, iar din sezonul urmator avem ambitii mari, poate vom reusi sa ne calificam in cupele europene." a declarat Pantilimon pe FRF.ro.

Despre Tatarusanu la Fiorentina

Ambii portari de baza ai nationalei s-au transferat in aceasta vara. Pantilimon a comentat si mutarea lui Tatarusanu la Fiorentina:

"Va fi o lupta benefica pentru echipa. Atat timp cat noi jucam la echipele de club, totul este in regula. Este important pentru antrenorul echipei nationale sa aiba variante, sa aiba de unde alege cea mai buna solutie."

"Nu va fi usor pentru niciunul dintre noi pentru ca atunci cand ajungi la un club din strainatate trebuie sa muncesti de 3-4 ori mai mult. Asta deoarece pretentiile cresc, oamenii spun ca nu degeaba au platit bani pe tine si trebuie sa demonstrezi de ce poti fi titular in detrimentul unui jucator de-al lor, nascut in tara respectiva."

Discutia purtata cu Piturca

Pantilimon nu a plecat la Sunderland fara sa poarte o discutie si cu Victor Piturca:

"Am discutat mai demult cu domnul Piturca. Era foarte important pentru mine sa joc meci de meci, iar acum am gasit aceasta solutie. Imi doresc foarte mult sa revin in poarta echipei nationale. Prima reprezentativa este foarte importanta pentru mine, de aceea am si ales un club unde sa fiu dorit si unde sa am sanse sa joc."

Concurenta cu Mannone

"Mannone este un portar bun, care a aparat bine in sezonul precedent, dar obiectivul meu este sa-mi castig locul in echipa. Voi da totul, voi munci mult pentru a fi titular la Sunderland."

Portarii favoriti de la Mondial

"Sunt doi portari care mi-au placut foarte mult. Primul este Jasper Cillessen, portarul Olandei, care, desi nu are foarte multe selectii la echipa nationala, a aratat o siguranta si un joc de picior foarte bune. S-a descurcat foarte bine la cel mai inalt nivel. Mi-a placut si chilianul Claudio Bravo, un portar experimentat, care da siguranta echipei."

Modifică setările cookies