VIDEO EXCLUSIV Românul care a devenit legenda unui club uriaș, remarcat de Adrian Cristea: ”A avut ambiție”

Adrian Cristea Dinamo emotii europene Lazio Stefan Radu Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2024, 11:33
Data actualizarii: Vineri 14 Iunie 2024, 11:37

Fostul mijlocaș Adrian Cristea (40 de ani) a fost invitatul lui Cătălin Oprișan și al lui Andru Nenciu în cadrul emisiunii Emoții Europene

Retras de câțiva ani de pe terenul de fotbal, Adrian Cristea a debutat la echipa națională în 2007, sub comanda lui Victor Pițurcă și a adunat nouă partide sub tricolor. Fostul dinamovist a făcut parte din lotul României la EURO 2008, însă nu a prins niciun minut la turneul final desfășurat în Austria și Elveția.

Atunci, România făcea parte din ”grupa morții”, alături de Olanda, Italia și Franța. Tricolorii au obținut două puncte, după ce au remizat cu Franța (scor 0-0) și cu Italia (scor 1-1), dar înfrângerea suferită în fața Olandei (scor 0-2) a împiedicat echipa națională să ajungă în sferturile turneului final.

Adrian Cristea, părere despre cariera lui Ștefan Radu la Lazio

La nivelul echipelor de club a făcut performanțe importante cu Dinamo, unde a împărțit vestiarul și cu Ștefan Radu, românul care a devenit parte din istoria clubului Lazio. Cristea, invitat în emisiunea Emoții Europene, nu este surprins când vede la ce nivel a ajuns Radu, despre care a spus că este om profesionist.

”A avut o carieră frumoasă, e un băiat serios, și-a făcut treaba acolo. A jucat atâția ani la Lazio. A avut ambiție, era serios, un fundaș bun! Fizic bun, puternic, își făcea treaba de fundaș. Dacă prindea vremurile astea poate... .

Noi, ca români, suntem mai sensibili la nivel psihic, la caracter. Nouă, românilor, în general, ne place să fim mângâiați pe cap. Trebuie să fim alintați, să ni se vorbească frumos, dar afară nu contează asta, acolo trebuie să performezi!”, a spus Adrian Cristea în emisiunea Emoții Europene, în privința lui Ștefan Radu.

Ștefan Radu, legendă a clubului Lazio

Ștefan Radu, unul dintre cei mai apreciați fundași români, a avut o carieră de excepție la Lazio, fiind legitimat la clubul italian timp de 15 ani și stabilind două recorduri notabile.

Lansat de academia lui Dinamo, Ștefan Radu și-a început drumul în fotbalul profesionist la echipa din Stefan cel Mare, petrecând un an și jumătate acolo și adunând 77 de meciuri în toate competițiile. În această perioadă, a contribuit la câștigarea campionatului, Cupei și Supercupei României.

Transferul său la Lazio în 2008, inițial sub formă de împrumut, a devenit ulterior permanent, iar aici și-a petrecut restul carierei sale. A devenit o figură emblematică pentru echipă, stabilind două recorduri impresionante. Cu 427 de meciuri jucate pentru Lazio, Radu este lider all-time al clubului la acest capitol.

De asemenea, cele 349 de apariții ale sale în Serie A reprezintă un alt record pentru un fundaș român.

După retragerea din activitatea de jucător, Ștefan Radu a ales să rămână aproape de fotbal și de clubul său de suflet. El urmează să ocupe o poziție în cadrul unei grupe de juniori ale lui Lazio, aducându-și astfel experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul carierei pentru a contribui la dezvoltarea tinerilor fotbaliști.

VIDEO EXCLUSIV Adrian Cristea, invitat la Emoții Europene (Sport.ro și VOYO)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!