”Putem învinge presiunea”! Germania - Scoția, primul meci de la EURO 2024, este LIVE de la 22:00 pe PRO TV și VOYO!

Nationala Germaniei EURO 2024 Ilkay Gundogan Julian Nagelsmann nationala Scotiei EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2024, 10:46
Data actualizarii: Vineri 14 Iunie 2024, 10:49

Campionatul European din Germania se desfășoară în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024 și este transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Selecţionerul echipei de fotbal a Germaniei, Julian Nagelsmann, consideră că Scoţia este o echipă periculoasă, care doreşte să profite de presiunea sub care se vor afla gazdele la partida de deschidere a EURO 2024, care va avea loc vineri, însă mizează pe dorinţa de succes a elevilor săi.

Ce îi face periculoși pe scoțieni în viziunea lui Julian Nagelsmann 

"Scoţia nu este o echipă plină de vedete mondiale, dar asta îi face periculoşi, pentru că sunt jucători foarte agili, care dau totul, cu mentalitate scoţiană clasică", a declarat Nagelsmann în cursul conferinţei de presă pe care a susţinut-o joi, conform Agerpres.

Deşi Germania simte presiunea şi tensiunea înaintea meciului de deschidere, asta este necesar, a adăugat selecţionerul german, iar echipa este pe deplin pregătită şi în formă. ''Putem învinge presiunea şi putem învinge şi Scoţia", a adăugat selecţionerul.

"Vom avea mai multă presiune asupra noastră decât Scoţia, iar ei vor dori să valorifice acest lucru”, a mai spus Nagelsmann, care a preluat funcţia de selecţioner al Germaniei în octombrie 2023.

Căpitanul Ilkay Gundogan: ”Antrenorul ne dă încredere”

Germanii au câştigat patru Cupe Mondiale şi trei titluri de campioni europeni, dar reputaţia lor stelară la turneele majore a fost oarecum pătată de o serie de eşecuri, după victoria lor de la Cupa Mondială din 2014, desfăşurată în Brazilia.

Mannschaft a fost eliminată în faza grupelor la ultimele două Cupei Mondiale, în 2018 şi 2022, cea mai slabă performanţă din ultimii 80 de ani, fiind eliminată în optimile de finală la ultimul EURO, în 2021.

Căpitanul Germaniei, Ilkay Gundogan, prezent la întâlnirea cu jurnaliştii, a declarat la rândul său că Julian Nagelsmann le-a oferit jucătorilor claritate şi le-a transmis un sentiment de calm care a ajutat echipa.

"Antrenorul ne dă încredere, o direcţie clară, a discutat despre roluri cu noi... Toţi ştiu ce se aşteaptă de la ei şi pot să dea totul pe teren, iar asta ne ajută foarte mult după experienţele negative de la ultimele turnee.

Niciun alt joc nu este ca primul, pentru că atunci poţi folosi acel impus şi acea euforie pentru următoarele câteva jocuri şi de aceea cel mai important obiectiv de mâine (vineri) este să câştigăm meciul", a subliniat Gundogan.

Germania înfruntă Scoţia, vineri, de la ora 22:00, în Grupa A, pe Allianz Arena din Munchen.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!