Stranieri

VIDEO Primele imagini de la prezentarea lui Deian Sorescu, la Rakow. Cum a reușit să-i cucerească pe fanii polonezi

Deian Sorescu (24 de ani) a fost prezentat la noua lui echipă, Rakow Czestochowa, locul trei în campionatul polonez. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 23:20
Data actualizarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 23:20

Fostul jucător dinamovist a semnat un contract valabil până în iunie 2025, cu posibilitatea de prelungire pentru încă un an. Clubul din Ștefan cel Mare a obținut 800.000 de euro pe fotbalist și primește 20% la un posibil transfer. 

Formația poloneză a realizat un clip video special pentru prezentarea lui Sorescu, iar internaționalul român a făcut câteva declarații după semnarea contractului. 

"Cred că voi ajuta echipa. Este o provocare interesantă pentru mine, pentru că voi juca pentru prima dată în străinătate. Mi-am petrecut ultimele zile călătorind și cercetând, așa că sunt puțin obosit, dar e în regulă. 

Îmi amintesc că Raków a fost fondat în 1921 pentru că primul meu club din România, Politehnica Timișoara, a fost înființat în același an. Am văzut filme despre club și fani. Această aventură va fi cu adevărat distractivă", a declarat Deian Sorescu pentru site-ul clubului polonez.

Culisele transferului lui Sorescu în Polonia

La plecare, Sorescu a fost însoțit de Giovanni Becali, cel care a intermediat transferul prin intermediul firmei sale. Fostul agent a vorbit despre culisele negocierilor, dar și despre suma transferului. 

A durat o zi întreagă, dar important e că Dinamo și-a atins scopul. Și-au programat 800.000 și eu sper că au aproape un milion, au și procente la următoarea vânzare. Important e că după o zi întreagă s-a rezolvat.

Jucătorul nu a semnat încă, vom vedea care e situația acolo. Patru ani la Dinamo și alții stau 40 de ani cu o soție și o lasă. Nu? E semnat de trei sau patru luni cu noi și s-a realizat. 

E totul perfect, vizita medicală o face azi și atunci când vizita medicală e ok, ne punem de acord cu taxele care sunt acolo. În principiu, suntem de acord. Era un om de bază, era emblema echipei... hai să dăm uitării tot și să ne gândim că Dinamo trebuie să meargă și fără Sorescu. 

Au luat niște bani, mult mai mulți decât au crezut. Sper să fie bine. Dinamo, cu Flavius Stoican, să se salveze pentru că e păcat ca Dinamo să nu fie în prima ligă”, a declarat Giovanni Becali la plecarea în Polonia. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies