Portarul lui Tottenham s-a lămurit în privința lui Radu Drăgușin. Cum îl descrie după doar patru luni

radu dragusin Guglielmo Vicario Tottenham Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Mai 2024, 23:32
Data actualizarii: Vineri 24 Mai 2024, 23:35

Radu Drăgușin (22 de ani) a încheiat sezonul cu Tottenham, iar acum se pregătește pentru EURO 2024.

Cumpărat în ianuarie de la Genoa, pentru o sumă care poate ajunge la 30 de milioane de euro, Radu Drăgușin a avut un start dificil, cu doar câteva minute prinse în tricoul lui Tottenham. 

Guglielmo Vicario, laude pentru Drăgușin: "Radu e un băiat foarte bun, e puternic și vrea să devină mai bun"

Fundașul român a prins însă două meciuri consecutive ca integralist la Spurs pe final de sezon, după ce Ange Postecoglou a hotărât să îl mute pe Micky van de Ven în flancul stâng al apărării.  

Unul dintre meciurile în care Drăgușin a prins toate minutele a fost cel cu Manchester City, pierdut de Tottenham, scor 0-2. Stoperul naționalei României a fost în centrul atenției pe finalul primei reprize, când a respins cu capul de pe linia porții un șut expediat de Bernardo Silva.  

Guglielmo Vicario, portarul lui Tottenham, a mers imediat și l-a felicitat pe Radu Drăgușin după intervenția avută, iar italianul explică acum de ce sunt foarte importante astfel de momente.  

"E important să le apreciem meritele celor care reușesc să blocheze o astfel de minge cu o lovitură de cap. Sunt foarte fericit când colegii mei reușesc ceva de acest gen. Când blochezi un șut înseamnă că am muncit cum trebuie. Uneori sunt foarte entuziasmat în astfel de situații și cred că e important să aduc acea energie când cineva face diferența", a spus Vicario, potrivit Football London.  

Ulterior, Vicario le-a făcut câte o caracterizare celor fundașilor centrali Cristian Romero, Micky van de Ven și Radu Drăgușin.  

"Toți trei sunt senzaționali. Sunt fundași cu caracteristici diferite, dar fiecare a fost extraordinar pe parcursul acestui sezon. Cuti (n.r - Cristian Romero) și Micky (n.r - Micky van de Ven) au jucat puțin mai mult, dar Radu a venit în ianuarie. Radu e un băiat foarte bun, e puternic și vrea să devină mai bun. Are o mentalitate foarte bună. 

Despre Cuti nu am prea mult de spus. Este câștigător al Cupei Mondiale în 2022, deci nu sunt eu persoana potrivită care să vorbească despre el. E un jucător uriaș.  

Bineînțeles, Micky este și el excelent. Având în vedere că jucăm cu linia defensivă sus, viteza lui este extrem de importantă pentru noi. Sunt foarte mândru, pot să spun că sunt cei mai buni fundași cu care am jucat. Bravo lor pentru acest sezon mare pe care l-au făcut, dar la anul vrem să reușim și mai mult!", a mai spus Vicario.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!