"Noul portar de rezervă". Reacția presei din Italia după transferul lui Mihai Popa la Torino

mihai popa fc voluntari Torino Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Iunie 2023, 23:02
Data actualizarii: Joi 08 Iunie 2023, 23:00

Torino FC a anunţat pe site-ul său oficial că l-a transferat pe Mihai Popa, cu un contract valabil începând cu data de 1 iulie.

Mihai Popa (22 ani) a făcut primii paşi în fotbal la Academia Hagi, iar la profesionişti a debutat la Farul Constanţa. A fost achiziţionat de Astra Giurgiu în 2019, a evoluat sub formă de împrumut la Rapid, în 2020, înainte de a reveni la Astra. În 2021 s-a transferat la FC Voluntari, club pentru care a adunat 77 de prezenţe în decurs de două sezoane.

Internaționalul român are şi opt selecţii în naţionala Under-21, plus participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Mihai Popa face parte din lotul lărgit al naţionalei de tineret a României pentru Campionatul European Under-21, care are loc în această vară în România şi Georgia.

Portarul nu este primul român care a jucat la Torino FC, anterior tricoul echipe ''granata'' fiind purtat de Iosif Fabian, Paul Codrea, Mihael Onişa, Răzvan Sava sau Sergiu Suciu, dar şi de moldoveanul Vitalie Damaşcan (coleg cu Popa la FC Voluntari).

Reacția presei italiene despre Mihai Popa
 

Publicația La Stampa a prezentat un articol intitulat "Mihai Popa va fi noul portar-rezervă de la Torino", evidențiind faptul că portarul român va trebui să deslușească "tainele" fotbalului italian, înainte de a prinde minute de joc. 

"Torino începe din nou de la portar, de data asta cu o rezervă. Mihai Popa este prima achiziție pentru sezonul următor.

Acasă la el și-a făcut deja o reputație în ceea ce privește penalty-urile - până acum a salvat 5 din 13. Acum urmează școala italiană și școala Juric (n.r. antrenorul lui Torino este Ivan Juric), cei mai importanți pași", se arată în articol

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!