Miriuta - MINIKlopp. Fostul antrenor al CFR-ului are planuri mari la Gyor: "Vreau sa fac o mica Borussie Dortmund aici"

Autor: Sport.ro
Miercuri 26 Noiembrie 2014, 17:28

Plecat de la CFR Cluj din cauza problemelor financiare, Vasile Miriuta a semnat pe doi ani si jumatate cu ETO Gyor. Acesta are planuri mari in Ungaria si spune ca vrea sa faca o "mica Borussie Dortmund".

Vasile Miriuta a lasat CFR-ul pe locul 2 al clasamentului Ligii I, acesta alegand sa mearga la ETO Gyor, echipa care i-a promit stabilitate financiara, dar si un proiect pe mai multi ani.

Plecat din cauza problemelor financiare de la Cluj, Vasile Miriuta a primit asigurari din partea sefilor lui Gyor ca nu se va mai confrunta cu dificultati in ceea ce priveste restantele salariale. Cu toate acestea, tehnicianul de 46 de ani nici nu va beneficia de un buget foarte mare, astfel ca planul sau este sa creasca cat mai multi tineri fotbalisti.

Miriuta are la Gyor obiectivul de a duce echipa in fruntea Ungariei, insa nu din primul an. Conducerea lui Gyor va investi in fotbalisti abia din vara anului viitor, motiv pentru care i-a transmis lui Miriuta ca in returul de campionat trebuie doar sa incerce sa creeze un nucleu solid in vestiar.

Prezentat oficial la ETO Gyor, Vasile Miriuta a spus ca vrea sa impuna o mentalitate germana la echipa, dar si sa faca o "mini Borussie Dortmund".

"Cel mai important este sa legam doua victorii, sa aducanm sase puncte, iar dupa aceea vom avea timp sa lucram si sa devenim din ce in ce mai buni.

Stiu ca am fost iubit ca jucator aici, sper sa fiu si ca antrenor. Daca vom reusi sa castigam, cu siguranta se va intampla si acest lucru. Vreau sa aduc o mentalitate germana, sa fim o mica Borussie Dormtund. Vreau un fotbal agresiv si 90 de minute de sacrificiu", a spus, printre altele, Vasile Miriuta.

Medicii avertizează că al treilea val al pandemiei de coronavirus a ajuns şi în România
BRAT

Modifică setările cookies