Mircea Lucescu, revenire in topul celor mai bogati romani, cu bani castigati doar din fotbal! Ce avere fabuloasa a ajuns sa detina

Mircea Lucescu este unul dintre putinii oameni "de sport" din Romania care si-au facut loc in topul celor mai bogati romani. Si mai interesant este ca antrenorul, spre deosebire de "competitorii sai" a facut cea mai mare parte a averii doar din profesia sa.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Ianuarie 2015, 17:06
Data actualizarii: Marti 20 Ianuarie 2015, 17:25

Mircea Lucescu, cel mai tare antrenor roman al ultimelor doua decenii, este una dintre putinele personalitati "de sport" care au reusit sa prinda top 300 cei mai bogati romani. Prezent in TOP 300 cei mai bogati romani, intocmit de Capital, si in urma cu 5 ani, Lucescu a reusit acum un "come-back" interesant, acesta ajungand la o avere fabuloasa.

Antrenor la Sahtior Donetsk de un deceniu, perioada in care a fost remunerat "regeste" de miliardarul Rinat Ahmetov, Lucescu a ajuns sa detina o avere estimata la aproximativ 25 de milioane de euro.

Mircea Lucescu a inregistrat un profit de peste 6 milioane de euro din 2010 incoace, la ultima aparitie in topul intocmit de revista Capital avand o avere de 19 milioane de euro.

Interesant este ca antrenorul a reusit sa stranga banii doar din fotbal, acesta luand in urma cu mai multa vreme decizia de a nu se implica in niciun fel de afacere de anvergura. Cu toate acestea, la Registrul Comertului, acesta apare ca actionar al unor firme ca Romradiatoare SA (16,5% din actiuni), Merpan SA (28% + 2% apartinandu-i fiului Razvan).

CITESTE SI

Modifică setările cookies