Mircea Lucescu Dinamo Kiev FRF razboi Ucraina Stranieri

Mircea Lucescu uită de FRF și nu este de acord cu excluderea sportivilor ruşi din competiţii! Explicațiile antrenorului

Tehnicianul lui Dinamo Kiev a reușit să părăsească Ucraina după invazia armatei lui Vladimir Putin.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Martie 2022, 13:16
Data actualizarii: Luni 14 Martie 2022, 13:18

Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat, pentru presa italiană, că nu este de acord cu excluderea sportivilor ruşi din competiţii şi crede că războiul va dura mult şi a subliniat că ucrainenii sunt oameni mândri.

"Am trăit războiul din 2014, când a trebuit să plecăm din Doneţk, şi de atunci nu ne-am mai întors, doi ani la Kiev jucând peste tot, dar niciodată la noi acasă. Credeam că s-a terminat aşa, dar acum asta...

”Cu ajutorul UEFA şi al federaţiei moldoveneşti, toţi străinii din Ucraina au plecat”

După noaptea atacului rusesc am stat trei zile la Kiev. Apoi, cu ajutorul UEFA şi al federaţiei moldoveneşti, toţi străinii de la diferitele echipe din Ucraina au plecat, în România şi apoi în ţările lor. Sunt acum la Bucureşti, de unde încercăm să ajutăm cât mai mulţi oameni", a declarat Lucescu.

Mircea Lucescu nu este de acord cu sancţiunile primite de sportivii ruşi, excluşi de la evenimentele sportive: "Pentru mine sportul trebuie să unească şi nu trebuie să fie implicat, este la fel ca şi cultura, ceva care ar trebui să rămână în afara conflictului”.

”Ucrainenii şi ruşii au trăit împreună ca fraţii”

Tehnicianul român a antrenat şi în Rusia, la Zenit Sankt Petersburg: "Nu am crezut niciodată că se va întâmpla aşa ceva, ucrainenii şi ruşii au trăit împreună ca fraţii. 

Acum problema este toată politică, nu ştiu cum se va termina pentru că ucrainenii sunt oameni mândri. Războiul va dura mult timp şi nu vor fi câştigători. Nu trebuia să se ajungă în acest punct".

News.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies